Operatierobot voor microchirurgie
In De Wereld Draait Door, 25 februari, demonstreerden prof. René van her Hulst en Tom van Mulken, plastisch chirurgen van het Maastricht UMC+, de nieuwe robot, die samen met de TU/e is ontwikkeld. Sommige medische ingrepen zijn voor mensenhanden vrijwel onmogelijk. Simpelweg omdat een dergelijke operatie stabiel moet worden uitgevoerd. Voor deze operaties, waar uiterste precisie voor nodig is, hebben Nederlandse wetenschappers en artsen nu een operatierobot ontwikkeld.
De uitgebreid geteste robot moet over twee jaar als ’s werelds eerste in zijn soort klaar zijn voor gebruik. We bespreken het met plastisch chirurgen Drs. Tom van Mulken en prof. Dr. René van der Hulst, beiden van het Maastricht UMC+, en prof. Dr. Maarten Steinbuch, prof. Systeem- en Regeltechniek, TU/e. Zie ook het persbericht van het Eindhovens Dagblad: 'Vijf keer zo nauwkeurig opereren dankzij nieuwe robot van TU/e'.
Lees ook
-
Het Societal Impact Project
Het Societal Impact Project stimuleert de autonome motivatie van studenten om te werken aan maatschappelijk relevante problemen. Een van de onderwerpen dit jaar is vaping.
-
Vaccinatiepromotiebeleid voor COVID-19
Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht spelen een sleutelrol bij het vertalen van onderzoek naar aanbevelingen voor het vaccinatiebeleid voor COVID-19: Timo Clemens, universitair hoofddocent health policy and governance, en Inge van der Putten, universitair docent bij de vakgroep Health...
-
Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management
De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...