Nieuw lid Raad van Toezicht UM

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft met ingang van 1 juli 2017 Dr. Jennifer Barnes benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht. Haar benoeming loopt tot en met 30 juni 2021. Dr. Barnes is het lid van de Raad dat het bijzondere vertrouwen geniet van de Universiteitsraad, zoals vastgelegd in de Wet op het Hoger Onderwijs 2017, artikel 9.7.

Dr. Jennifer Barnes heeft leidinggevende functies vervuld voor internationale overheden en bedrijven. Zij was in diverse posities verbonden aan de University of Cambridge, waaronder als Pro-Vice-Chancellor en als hoofd van het Murray Edwards College. Voorafgaand daaraan was Dr. Barnes het eerste hoofd Global Education bij de multinational BP en was zij leidinggevende aan diverse conservatoria in Londen.

Zij is zowel een professionele musicus als wetenschapper en combineerde vijftien jaar de professionele praktijk met onderwijs, onderzoek, publiceren, begeleiden van studenten en bestuur. Dr. Barnes gelooft in een open en energieke interactie tussen docenten, studenten en alumni, de lokale en regionale gemeenschap en internationale partners. Overal ter wereld benadrukt zij in lezingen het belang van de rol van universiteiten in de maatschappij en de impact van opkomende vakgebieden, niet alleen voor de economie, maar ook voor de menselijke ontwikkeling. Zij is een ervaren onderhandelaar en goed in staat coalities te vormen.

Het College van Bestuur en de Universiteitsraad van de Universiteit Maastricht zijn verheugd met de benoeming van Dr. Jennifer Barnes en zien de samenwerking met vertrouwen tegemoet.

 

Lees ook

  • Nienke Verstegen, onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten, heeft onderzoek gedaan naar agressie binnen de forensische zorg en impact hiervan op patiënten en medewerkers. Op 6 juli 2023 promoveert zij aan de Maastricht University met haar proefschrift ‘Hurt people hurt people. Characteristics...

  • Patiënten die vanwege een ernstige COVID-19-infectie in het ziekenhuis zijn opgenomen, vertonen naderhand geen aanwijzingen voor hersenschade door de ziekte. Dat blijkt uit een uitgebreide studie onder leiding van Universiteit Maastricht.

  • Sten van Beek

    Rillen van de kou?

    Door de Westerse leefstijl met een hoog vetgehalte in voeding in combinatie met weinig beweging, kampen steeds meer mensen in Nederland met overgewicht of zelfs obesitas. Dit zorgt voor een verhoogd risico op diabetes type II. Wat is hieraan te doen buiten een gezondere leefstijl? Het antwoord komt...

Meer nieuws