Nederland viert de wetenschap en de UM viert mee!

UM wetenschappers op EUREKA! Wetenschapsfestival (29 November)

 

Op zondag 29 november vindt het EUREKA! Festival plaats op de Westergasfabriek in Amsterdam. Heel Nederland is uitgenodigd om kennis te maken met de wetenschap en te ervaren hoe relevant, interessant en veelzijdig de wetenschap is. Op het EUREKA! festival komen de antwoorden op de vragen over wetenschap tot leven in spannende live experimenten, proeven, mini-colleges en films. Bijna 12.000 Nederlanders hebben deze vragen ingestuurd voor de Nationale Wetenschapsagenda.

UM op EUREKA!

Ook wetenschappers van de UM leveren een bijdrage aan het festival. Er zijn minicolleges van Stefaan de Wildeman (Survival of the fittest plastic), Gwen Noteborn & Catalina Goanta (Wearables in de collegebanken), een doorlopende presentatie over bruin vet door Wouter van Marken Lichtenbelt en een gesprek over invloed van voedingsstoffen/additieven op je gezondheid met o.a. Ellen Vos. In het Ketelhuis geven Yasin Temel & Alexander Sack een kijkje in de wereld van hersenstimulatie en het festival wordt afgesloten met een debat over de toekomst van de wetenschap, met Sally Wyatt, Tsjalling Swierstra en Harro van Lente.

Bekijk het volledige programma op www.eurekafestival.nl. Voor een overzicht van alle UM-bijdragen, klik hier.

Kortingsactie voor universiteiten

Studenten en medewerkers van deelnemende universiteiten kunnen gebruik maken van een speciale actie. Kortingskaarten zijn hier te bestellen (12,50 ipv 15,00 euro in v.v.k./17,50 aan de deur (kinderkaarten zijn 7,50 en alleen via de algemene website te bestellen).

Over de Nationale Wetenschapsagenda

De Nationale Wetenschapsagenda wordt opgesteld door een Kenniscoalitie van kennis- en onderzoeksinstellingen, ondernemersorganisaties en overheden. De Nationale Wetenschapsagenda is een initiatief van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken.

Lees ook

  • Het Societal Impact Project

    Het Societal Impact Project stimuleert de autonome motivatie van studenten om te werken aan maatschappelijk relevante problemen. Een van de onderwerpen dit jaar is vaping.

    societal impact project biomedical sciences
  • Vaccinatiepromotiebeleid voor COVID-19

    Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht spelen een sleutelrol bij het vertalen van onderzoek naar aanbevelingen voor het vaccinatiebeleid voor COVID-19: Timo Clemens, universitair hoofddocent health policy and governance, en Inge van der Putten, universitair docent bij de vakgroep Health...

    Timo Clemens and Inge van der Putte
  • Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management

    De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...

    HPIM electives