Nationale ombudsman looft dienstverlening peer-to-peer support voor internationale studenten

Op 24 oktober bezocht de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, de International Student Helpdesk (ISH) van het UM Studenten Service Centrum. Hij was erg geïnteresseerd in de dienstverlening aan internationale studenten die deze helpdesk verzorgt.  

Een greep uit de onderwerpen die we samen hebben besproken:

  • Waar lopen UM internationale studenten tegenaan in hun contact met de overheid?
  • Zijn er bepaalde knelpunten die steeds terugkeren?
  • Hoe verloopt het contact van de ISH (student)medewerkers met de overheidsinstanties?
  • In welke situaties kan het zinvol zijn dat ISH (student)medewerkers of internationale studenten zélf contact opnemen met de Nationale ombudsman?

Als UM zijn we trots op de peer-to-peer support van ISH die vanaf 2015 actief is. Nederlandse studenten helpen internationale studenten die vragen hebben over documenten of procedures van de overheid. Daarnaast kunnen studenten terecht met vragen over het openen van een Nederlandse bankrekening, het afsluiten van een passende verzekering. Of even binnenlopen met een Nederlandstalige brief van een officiële instantie die ze zelf niet kunnen lezen.

We zijn blij dat de dienstverlening van ISH positief gewaardeerd wordt door de Nationale ombudsman. Ook hebben we vervolgafspraken gemaakt om in de toekomst nóg beter van elkaars expertise en dienstverlening gebruik te maken.

Lees ook

  • Het Societal Impact Project

    Het Societal Impact Project stimuleert de autonome motivatie van studenten om te werken aan maatschappelijk relevante problemen. Een van de onderwerpen dit jaar is vaping.

    societal impact project biomedical sciences
  • Vaccinatiepromotiebeleid voor COVID-19

    Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht spelen een sleutelrol bij het vertalen van onderzoek naar aanbevelingen voor het vaccinatiebeleid voor COVID-19: Timo Clemens, universitair hoofddocent health policy and governance, en Inge van der Putten, universitair docent bij de vakgroep Health...

    Timo Clemens and Inge van der Putte
  • Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management

    De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...

    HPIM electives