Meld je aan voor de YERUN Research Mobility Awards 2024/2025
De YERUN Research Mobility Awards (YRMA) komen er weer aan. De editie van 2024-2025 heeft een nieuw jasje, maar ook dit jaar biedt de prijsuitreiking mooie kansen voor impactvolle onderzoekssamenwerkingen in het YERUN-netwerk.
Het maakt niet uit of je net begint met je onderzoek of al een tijdje op weg bent: de YMRA is bedoeld om innovatieve en interdisciplinaire partnerschappen te ondersteunen.
Wat is er nieuw in 2024-2025?
Dit jaar introduceren we drie grote veranderingen, waarmee we laten zien dat we diepere samenwerkingsverbanden in onderzoek willen bevorderen:
- Om dynamischer en coöperatiever onderzoek te stimuleren, aanvaarden we nu alleen groepsvoorstellen. Aan elke aanvraag moeten ten minste twee onderzoekers van verschillende YERUN-universiteiten meewerken. Dit bevordert sterkere partnerschappen tussen de YERUN-leden.
- Er zijn 10 awards, die elk €4.000 waard zijn. Dankzij het hogere bedrag krijgen projecten zinvollere ondersteuning, waardoor ze groter en ambitieuzer kunnen worden opgezet.
- De YMRA zijn dit jaar niet alleen voor beginnende onderzoekers, maar ook voor onderzoekers die volgens de Euraxess Research Profiles al verder in hun carrière staan. Zo krijgen meer ervaren onderzoekers ook de kans om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, waarin ze hun expertise kunnen delen.
Hoe kun je je aanmelden?
- Begin een samenwerking met minstens één andere onderzoeker van een andere YERUN-universiteit.
Dien je voorstel in via het online aanmeldplatform (Engels). Doe dit vóór 30 november 2024 (23:59 CEST).
BELANGRIJK: YERUN nodigt onderzoekers uit om gebruik te maken van het Connect by YERUN platform (Engels) om te netwerken en om mogelijke samenwerkingspartners te vinden. Log in met je ORCID-account en kom in meteen contact met andere onderzoekers.
Waarom meedoen?
De YERUN Research Mobility Awards bieden een unieke kans om:
- nieuwe Europese onderzoekssamenwerkingen aan te gaan;
- mee te doen aan interdisciplinaire en sectoroverschrijdende projecten;
- kennis, technieken en methodes te delen met collega's van andere YERUN-instellingen;
- toekomstige onderzoekersinitiatieven te ontwikkelen, waaronder publicaties en subsidieaanvragen;
- financiële ondersteuning te krijgen om persoonlijke of online kennisoverdracht te faciliteren.
Lees ook
-
Het Societal Impact Project
Het Societal Impact Project stimuleert de autonome motivatie van studenten om te werken aan maatschappelijk relevante problemen. Een van de onderwerpen dit jaar is vaping.
-
“Het is geen kwestie van overtuigen.” Maar hoe kan de vaccinatiebereidheid wél worden verhoogd?
Vorig jaar overleden er in ons land tenminste acht personen - het merendeel baby’s - aan kinkhoest, het hoogste aantal sinds de jaren zestig. De trend achter deze tragische statistiek is al jaren aan de gang; steeds minder ouders laten hun kind inenten tegen ernstige infectieziekten, waardoor de...
-
Vaccinatiepromotiebeleid voor COVID-19
Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht spelen een sleutelrol bij het vertalen van onderzoek naar aanbevelingen voor het vaccinatiebeleid voor COVID-19: Timo Clemens, universitair hoofddocent health policy and governance, en Inge van der Putten, universitair docent bij de vakgroep Health...