Matilde della Fontana wint Menno Knetsch Thesis Award 2021

De Menno Knetsch Award 2021 is toegekend aan MSc Biobased Materials afgestudeerde Matilde della Fontana. Matilde voltooide haar scriptie bij de duurzaamheidsgroep van het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) onder supervisie van Dr. Pouya Samani. Haar winnende afstudeerwerk ging over 'Sustainability assessment of biobased colourant in the textile value chain'. Matilde paste de holistische levenscyclusbenadering toe op de textielsector die zich bezighoudt met biobased kleurstoffen. Haar werk laat zien hoe een cradle-to-cradle analyse kan bijdragen aan toekomstig onderzoek en ontwikkelingen in dit veld.

"Het winnen van de Menno Knetschprijs was de perfecte en onverwachte afsluiting van een prachtig traject dat ik de afgelopen maanden heb gevolgd, en ik voel me zeer vereerd. Ik geloof sterk in een duurzamere toekomst en ik hoop dat mijn scriptie daar wat kleurrijke inzichten in heeft kunnen geven."
Matilde della Fontana

Over de Menno Knetsch Master Thesis Award
De prijs, een cheque van €500, wordt beschikbaar gesteld door het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM). De prijs wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse afstudeerceremonie van de MSc Biobased materials. Dit jaar reikte Prof. Yvonne van der Meer de prijs uit aan de winnaar.

Criteria voor de prijs voor de beste masterscriptie zijn onder andere:
- Totaalcijfer voor de masterscriptie
- De bijdrage aan het wetenschappelijke domein van biobased materialen en/of de toepassing ervan
- De innovatieve aspecten van het onderwerp, alsmede de context waarin het onderzoek is uitgevoerd

De Menno Knetsch Master Thesis Award is ingesteld ter nagedachtenis aan onze zeer gewaardeerde collega en vriend Dr. Menno Knetsch, die de eerste programmadirecteur was van de MSc Biobased Materials.

Lees ook

  • NWO beloont drie Maastrichtse onderzoeksvoorstellen

    Subsidieverstrekker NWO heeft besloten dat binnen het onderzoeksprogramma ENW Open competitie XS in totaal 28 projecten financiering krijgen. Drie van die projecten kennen een UM-wetenschapper als hoofdaanvrager.

    NWO logo on grey background
  • Hardlopen maakt zoet minder zoet

    Na het zoet van een voltooide training, kan je smaak veranderen: je eten smaakt minder zoet. Dit is de opvallende conclusie van een onderzoek uitgevoerd door wetenschappers van University College Venlo en VieCuri MC, na de Venloop van vorig jaar.

    running4research