Matilde della Fontana wint Menno Knetsch Thesis Award 2021

De Menno Knetsch Award 2021 is toegekend aan MSc Biobased Materials afgestudeerde Matilde della Fontana. Matilde voltooide haar scriptie bij de duurzaamheidsgroep van het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) onder supervisie van Dr. Pouya Samani. Haar winnende afstudeerwerk ging over 'Sustainability assessment of biobased colourant in the textile value chain'. Matilde paste de holistische levenscyclusbenadering toe op de textielsector die zich bezighoudt met biobased kleurstoffen. Haar werk laat zien hoe een cradle-to-cradle analyse kan bijdragen aan toekomstig onderzoek en ontwikkelingen in dit veld.

"Het winnen van de Menno Knetschprijs was de perfecte en onverwachte afsluiting van een prachtig traject dat ik de afgelopen maanden heb gevolgd, en ik voel me zeer vereerd. Ik geloof sterk in een duurzamere toekomst en ik hoop dat mijn scriptie daar wat kleurrijke inzichten in heeft kunnen geven."
Matilde della Fontana

Over de Menno Knetsch Master Thesis Award
De prijs, een cheque van €500, wordt beschikbaar gesteld door het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM). De prijs wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse afstudeerceremonie van de MSc Biobased materials. Dit jaar reikte Prof. Yvonne van der Meer de prijs uit aan de winnaar.

Criteria voor de prijs voor de beste masterscriptie zijn onder andere:
- Totaalcijfer voor de masterscriptie
- De bijdrage aan het wetenschappelijke domein van biobased materialen en/of de toepassing ervan
- De innovatieve aspecten van het onderwerp, alsmede de context waarin het onderzoek is uitgevoerd

De Menno Knetsch Master Thesis Award is ingesteld ter nagedachtenis aan onze zeer gewaardeerde collega en vriend Dr. Menno Knetsch, die de eerste programmadirecteur was van de MSc Biobased Materials.

Lees ook

  • Vanaf 1 september is het Innovation Center for Artificial Intelligence officieel een samenwerkingsverband tussen 18 Nederlandse kennisinstellingen, waaronder de Universiteit Maastricht

  • Deze zomer haalden de eerste studenten de finish van de masteropleiding Imaging Engineering. Ze zijn blij met de kans die ze kregen om als één van de eersten mee te doen met deze wereldwijd unieke opleiding die de wetenschap en technologie achter imaging combineert. Hun formule voor succes: chocola.

  • “We zijn pioniers van een nieuwe tak van engineeringwetenschappen, niet alleen voor Maastricht, maar voor de wereld.” Zegt Francesco Ferrari over de groep van dertien studenten, waaronder hijzelf, die in juli als eerste het bachelordiploma Circular Engineering kreeg.