Make Europe Great Again: hoe het Hongaarse EU-voorzitterschap Brussel ontregelt
Sinds Hongarije op 1 juli het roulerend voorzitterschap van de EU-Raad overnam, is premier Viktor Orbán begonnen aan een alom bekritiseerde vredesmissie voor Oekraïne, inclusief ontmoetingen met leiders van Rusland en China. Dit heeft geleid tot veel speculatie over wat de komende zes maanden van het Hongaarse voorzitterschap zullen betekenen voor de EU. Studio Europa Maastricht besprak dit met Dr. Giselle Bosse, universitair hoogleraar en Jean Monnet Chair Internationale Betrekkingen van de EU aan de Faculty of Arts and Social Sciences van de Universiteit Maastricht.
Let op: dit artikel is alleen in het Engels beschikbaar.
Lees ook
-
Wetenschappers én echtgenoten doctor Özge Gökdemir en professor Devrim Dumludağ voerden voor de Universiteit Maastricht een onderzoek uit, waarin ze de verschillen in competitief gedrag tussen vrouwen in Nederland blootlegden.
-
De Universiteit Maastricht (UM) loopt voorop bij een grote cultuuromslag in de wetenschap: Open Science. De filosofie erachter streeft naar openheid over gegevens, bronnen en methodologie, om op die manier onderzoek efficiënter en duurzamer te maken en om het algemene publiek meer bij wetenschap te betrekken. De UM heeft een bloeiende Open Science-community. Dennie Hebels en Rianne Fijten in een gesprek over vooruitgang, het Open Science Festival en wat onderzoekers kunnen doen.
-
De belangrijkste les die rechtspsycholoog Jenny Schell-Leugers haar studenten meegeeft? Als je ooit onschuldig wordt vastgehouden door de politie, neem een advocaat en zwijg. Denk niet: ik heb niks te verbergen en leg het wel uit. De praktijk leert dat iedereen het slachtoffer kan worden van een rechterlijke dwaling. Met een nieuwe database probeert ze de omvang van het probleem in Europa in kaart te brengen. “Dit is pas het begin.”