16 september 2016
Serious gaming moet kinderen en jongeren helpen om overgewicht te voorkomen

Limburgse jeugd gaat gamen voor de gezondheid

Gezamenlijk persbericht van Provincie Limburg, Maastricht UMC+, 457 Independent, Goal043, GGD Zuid-Limburg en Maastricht Sport.

Kinderen en jongeren meer laten bewegen door middel van serious gaming. Dát innovatieve project, ‘We BOOSTH Limburg’ gedoopt en financieel ondersteund door de Provincie Limburg, wordt binnenkort uitgerold. Het Maastricht UMC+ gaat onderzoeken of het gebruik van BOOSTH daadwerkelijk leidt tot duurzame gedragsverandering. Vandaag wordt het project gepresenteerd op Gezonde School ’t Spoor (onderdeel van stichting MosaLira) te Maastricht, waarna het de komende twee jaar op verschillende basisscholen in Maastricht, Sittard-Geleen, Kerkrade en Venlo geïmplementeerd zal worden. Initiatiefnemers zijn het Centre for Overweight Adolescent and Children’s Healthcare (COACH), onderdeel van het Maastricht UMC+, en twee commerciële partijen, te weten 457 Independent en Goal043.