Laveren tussen onzekerheid en onenigheid
Op vrijdag 2 november hield dr.ir. Joop de Kraker, hoogleraar Sustainability Assessment bij ICIS, zijn inaugurele rede. De kern van zijn betoog was dat een effectieve aanpak van duurzaamheidsvraagstukken begint met de erkenning dat het om ‘wicked’ problemen gaat, doordat ze gekenmerkt worden door zowel causale complexiteit als normatieve pluraliteit.
In sustainability assessment dient dit type problemen benaderd te worden door een combinatie van het reduceren van onzekerheden in kennis en van het verkleinen of overbruggen van maatschappelijke onenigheid erover. Dit zou bereikt kunnen worden in de vorm van een gezamenlijk experimenteer- en leerproces met betrokkenen, bijvoorbeeld in de context van stadslabs.
Lees ook
-
De Dag van de Leraar is een speciale dag om waardering voor leraren en onderwijspersoneel te uiten. Als onderwijsinstelling besteedt de UM op deze dag extra aandacht aan haar onderwijspersoneel, haar educatieve programma's en onderwijsinnovatie.
-
Sid Penders helpt kinderopvangorganisaties in Zuid-Limburg om gezonde praktijken te implementeren. Als alumnus van Gezondheidswetenschappen/Global Health en PhD-kandidaat monitort en evalueert Sid een lerend netwerk van kinderopvangorganisaties. De aangesloten organisaties bundelen hun krachten en leren van elkaar op het gebied van gezonde praktijken en gezond beleid. Deze best practices worden geïmplementeerd in kinderopvangorganisaties om de kwaliteit van de zorg voor kinderen in hun eerste ontwikkelingsjaren te verbeteren.