Landelijke Strafrechtsdag 2024
Zijn de inzet van heimelijke onderzoeksmethoden binnen het strafprocesrecht rechtmatig en betrouwbaar? Hoe ga je om met de toepassing van artificial intelligence (AI) in het strafrecht? En zijn sommige uitgangspunten van het straf(proces)recht nog wel van deze tijd? Tijdens de Landelijke Strafrechtsdag op vrijdag 31 mei gaan onderzoekers van de Universiteit Maastricht en de Open Universiteit samen met collega’s uit het hele land op zoek naar antwoorden.
Binnen het thema ‘Heilige huisjes in het strafrecht’ presenteren beide universiteiten een deel van hun onderzoek middels interactieve workshops en lezingen. Namens de Universiteit Maastricht zullen Suzan van der Aa, prof. mr. dr. David Roef, prof. dr. Hans Nelen, mr. dr. Jacques Claessen en prof. dr. mr. Wilma Duijst een bijdrage leveren.
Kijk hier voor meer informatie over het evenement.
Dit event wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Universiteitsfonds Limburg (SWOL).
Lees ook
-
Professor Anouk Bollen-Vandenboorn benoemd tot Ridder in de Kroonorde
Prof. dr. Anouk Bollen-Vandenboorn, directeur van het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht, is op 3 juli benoemd tot Ridder in de Kroonorde tijdens een plechtige ceremonie op de...
-
ITEM in nieuwe fase: Samen voor grensoverschrijdende samenwerking en impact
ITEM blijft actief binnen de UM, met nieuwe fase vanaf 2025.
-
Oratie Jan Willem van Prooijen
Wat drijft mensen ertoe om radicale complottheorieën te omarmen, met soms verregaande gevolgen voor de samenleving? Tijdens zijn oratie op vrijdag 27 juni gaat prof. dr. Jan Willem van Prooijen (radicalisering, extremisme, en complotdenken) in op deze urgente vraag.