Hoe kunnen we de UM in beweging houden?

Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede

Vandaag, 6 april, is het de ‘Internationale Dag van de Sport voor Ontwikkeling en Vrede’. Deze dag is door de Verenigde Naties (VN) uitgeroepen om stil te staan bij de kracht die sport heeft om duurzame ontwikkeling en mensenrechten te bevorderen. Sport is volgens de VN namelijk een krachtig instrument om sociale banden te versterken en om respect, vrede en solidariteit te stimuleren. En ook in deze tijd van social distancing, waarin sporten niet altijd gemakkelijk is, is het heel belangrijk om actief te blijven. Hoe faciliteert de UM dit?

Mai Henckens

Vandaag gratis live online sportlessen bij UM SPORT voor alle UM-studenten en -medewerkers

In het kader van deze dag, mogen vandaag alle UM-studenten en –medewerkers gratis de live online sportlessen van UM SPORT volgen. Deze lessen vinden plaats via Zoom. Je kunt meedoen zonder camera of microfoon en je hoeft je vooraf niet aan te melden. Een ideaal moment dus om eens een online sportles te ervaren.

Alle lessen zijn geschikt voor alle niveaus! Je hebt in principe niets nodig, maar als je toevallig een sportmatje hebt, dan is deze wel handig. Alle lessen worden in het Engels gegeven.

De volgende sportlessen staan vandaag op het programma:

UM SPORT
UM SPORT is de sportafdeling van de UM. Studenten, medewerkers, alumni en UM-relaties kunnen hier sporten tegen studentvriendelijke prijzen. Met meer dan 50 verschillende sporten biedt UM SPORT voor ieder wat wils.
 Meer informatie over UM SPORT

16:00 – 17:00 uur: Power Yoga

yoga um sport

Power Yoga is een oefening om lichaam en geest te versterken. Je krijgt altijd verschillende opties, want ieder mens (en ieder lichaam) is uniek en heeft andere ervaringen. Jij voelt het beste wat goed is voor je lichaam. Een les bestaat uit een combinatie van fysieke houdingen en ademhalingsoefeningen. De oefeningen gaan direct in elkaar over en vormen als het ware een ‘flow’. Je blijft dus niet stilstaan in de houding maar bent echt in beweging. Staande, zittende en liggende houdingen wisselen elkaar af.

 Naar de Zoom sessie

18:15 – 19:15 uur: Body & Mind Mix

Sporten in Maastricht - Pilates

Een Body & Mind Mix les is een mix van yoga, tai chi en pilates. Je lichaam en geesten werken in perfecte harmonie. Tijdens de les komen zowel spierversterkende oefeningen als ontspanningsoefeningen aan bod. Je laat je leiden door de docent én de muziek.

 Naar de Zoom-sessie

19:30 – 20:00 uur: Home Workout

Home workout

Tijdens deze les krijg jij in een half uur tijd een full body workout. De instructeur doet zowel spierversterkende als cardio-oefeningen zoals squats, sit-ups, lunges, jumping jacks en knee-lifts.

 Naar de Zoom-sessie

Blijf hoe dan ook in beweging – overzicht beweeginitiatieven

Als online lessen niet helemaal jouw ding zijn, kun je – ondanks de op dit moment geldende coronamaatregelen - op veel andere manieren in beweging blijven. Hieronder het aanbod van de UM en UM SPORT nog eens op een rij:

Studenten

Er zijn daarnaast veel initiatieven rondom studentenwelzijn met iets van beweging als programmaonderdeel. Bekijk alle activiteiten voor studenten.

Medewerkers

Meer informatie over het beweegaanbod voor medewerkers vind je op deze pagina.

Begin meteen!

Heb je zin gekregen om nu al meteen te sporten? Doe dan een van onderstaande workouts van UM SPORT!

Het volgende aanbod is exclusief voor UM SPORT-leden:

  •  Personal Training Outdoor
  •  Strength & Conditioning Outdoor
  •  Gym Outdoor
  •  Dagelijkse live online Zoom-lessen (o.a. Yoga, HIIT, ClubPower, Body & Mind Mix, Home Workout, Core & More)
  •  FitSnacks.TV (workouts on demand)
  •  Challenges

Geïnteresseerd in een lidmaatschap bij UM SPORT? Bekijk hier de lidmaatschappen of neem contact op.

 

Lees ook