19 februari 2019

ICT-zorgoplossingen voor patiënten met de Ziekte van Alzheimer of Parkinson

Als onderdeel van het Europese consortium ICT4Life ontwikkelden Dr. Stelios Asteriadis en zijn groep gepersonaliseerde zorgoplossingen voor patiënten met dementie.

De algoritmes voor het detecteren van abnormaal gedrag aan het werk in echte ziekenhuissituaties. Vanwege privacy zijn de patiënten en zorgverleners in het filmpje te zien als stokpoppetjes.

ICT4Life platform in support of Alzheimer's disease

De zorgoplossingen van ICT4Life, die ook andere onderdelen omvatten zoals een sociaal platform, zijn al getest in Hongarije, Spanje en Frankrijk. Dr Asteriadis: “We hebben ICT4Life getest in ziekenhuizen, in verzorgingstehuizen en bij mensen thuis. De voornaamste uitkomst is dat de senioren zich veel veiliger voelden door de bescherming van onze ICT-oplossingen. We merkten ook dat patiënten minder vaak in het ziekenhuis werden opgenomen, maar om zeker te zijn van dat effect moeten we over een langere periode kijken. We hopen dat de mogelijkheden die we met ICT4Life hebben laten zien, ook na afloop van het project worden voortgezet. We hebben daarvoor al contact gelegd met potentiële klanten en andere geïnteresseerde partijen.”

ICT4Life werd gefinancierd door een Horizon 2020 onderzoekssubsidie van de Europese Unie.