26 juni 2019

Europese Commissie kiest YUFE-alliantie om een van de allereerste 'Europese universiteiten' te creëren

YUFE (Young Universities for the Future of Europe) is een van de slechts 17 allianties van universiteiten in Europa die door de Europese Commissie zijn geselecteerd om de eerste modellen voor een Europese universiteit te ontwikkelen en te implementeren. De YUFE-alliantie presenteerde eerder dit jaar haar visie aan de Europese Commissie en heeft nu toestemming gekregen om dit plan uit te voeren. Het ambitieuze project wordt gecoördineerd door de Universiteit Maastricht (UM). “Al sinds onze oprichting in 1976 zit Europa in ons DNA”, aldus Martin Paul, bestuursvoorzitter van de UM. “Onze alliantie zal de eerste Europese universiteit van de toekomst bouwen die voor iedereen toegankelijk is. Op die manier zal de YUFE European University onze collectieve identiteit versterken en bijdragen aan een meer samenhangende Europese samenleving." De fundamenten voor deze Europese universiteit zullen in de komende drie jaar worden gelegd.