Diversiteit in beeldverhaal op de Tapijnkazerne
Een intrigerende serie fotoportretten siert de gevel van de gerenoveerde Tapijnkazerne, de nieuwe aanwinst van de Universiteit Maastricht. De foto’s, waaronder die van UM-studenten, zijn afgedrukt onder de dertig meter lange luifel bij de hoofdingang en tonen een belangrijk thema van de universiteit: diversiteit.
‘Screening diversity' is de naam die de Nederlandse fotograaf Robin de Puy aan het kunstwerk gegeven heeft. Haar doel was "diversiteit zichtbaar en tastbaar te maken, niet door te focussen op verschillen tussen mensen, maar door het vieren van hun overeenkomsten".
De foto's benadrukken "aspecten van het mens-zijn waar iedereen - waar je ook vandaan komt – weet van heeft. Denk aan liefde, angst, focus, puberteit, vergrijzing, talent, durf, etc. Studenten nemen een centrale plaats in dit verhaal in".
De schermen met fotoportretten zijn aangebracht in opdracht van de Kunst- en Erfgoedcommissie (KEC), opgericht om de werk- en studieomgeving in de UM-gebouwen te verrijken met kunstwerken. De commissie heeft de renovatie van de Tapijnkazerne, en met name de toevoeging van een souterrain over de gehele lengte van het hoofdgebouw, aangegrepen om "spannende beelden" te laten zien van wat de UM wil zijn: “inclusief, innovatief, internationaal en stevig verankerd in de stad Maastricht.”
De Tapijnkazerne, met het beeldverhaal van Robin de Puy, was het decor van de Opening Academisch Jaar 2020/21.
Lees ook
-
Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management
De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...
-
Wie is er geïnteresseerd in wetenschap?
Het UM Supermarktlab is een interdisciplinair educatief concept waarmee kinderen kennismaken met voedselinnovatie, gezondheid en duurzaamheid, én leren hoe je complexe, actuele vraagstukken vanuit verschillende perspectieven kunt benaderen.
-
Onderzoeksinstituut METRO stopt op 1 mei 2025
Na meer dan 30 jaar succesvol Europees, vergelijkend en internationaal onderzoek te hebben gestimuleerd aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, stopt Maastrichts Europees instituut voor Transnationaal Rechtswetenschappelijk Onderzoek (METRO) op 1 mei 2025 met zijn activiteiten.