De UM geeft afval een toekomst
Na een aantal pilots met afvalscheiding is het zover: de UM gaat dit jaar in al haar panden afval scheiden. Papier, plastic en restafval wordt vanaf eind maart in alle gebouwen in aparte bakken verzameld. Het doel is zo min mogelijk restafval produceren: ‘Use less. Recycle the rest’.
Scheiden en recyclen van afval past bij de ambitie van de UM om een duurzame universiteit te zijn in 2030. Afvalscheiding levert immers een positieve bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot. UM-brede toepassing van afvalscheiding is een significante stap richting dit doel, waarbij de UM streeft naar het verminderen van het restafval: van 55% van de totale afvalstroom naar 40% in 2021.
Bezoek voor detailinformatie de pagina over afvalscheiding.
Lees ook
-
Startsein voor deelname UM aan unieke YUFE bachelor
De UM kan starten als degree awarding partner in het nieuwe unieke bachelorprogramma Urban Sustainability Studies van YUFE (Young Universities for the Future of Europe), een alliantie van tien Europese universiteiten. Deze week ontving de UM een positieve uitslag van de macrodoelmatigheidstoets.
-
Professor Anouk Bollen-Vandenboorn benoemd tot Ridder in de Kroonorde
Prof. dr. Anouk Bollen-Vandenboorn, directeur van het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht, is op 3 juli benoemd tot Ridder in de Kroonorde tijdens een plechtige ceremonie op de...
-
Nederlandse Onderwijspremie voor UM-project Study Smart
Het interfacultaire onderwijsinnovatieproject Study Smart van Universiteit Maastricht (UM) is één van de drie winnaars van de Nederlandse Onderwijspremie 2025. Dat is dinsdag bekend gemaakt tijdens het Comenius festival in Den Haag.