Chris Evelo nieuwe co-leider van ELIXIR Interoperability platform
Chris Evelo (ELIXIR Nederland) is de nieuwe co-leider van de ELIXIR Interoperability Platform. Hij vervangt daarmee Barend Mons, hoofd van de Nederlandse ELIXIR geleding. Evelo voegt zich bij Helen Parkinson (EMBL-EBI) en Carole Goble (ELIXIR UK) in het leidinggeven aan het Interoperability Platform.
Het doel van ELIXIR is om de verzameling, kwaliteitscontrole en archivering van grote hoeveelheden biologische data, verkregen in life science-experimenten, te orkestreren. Sommige van deze datasets zijn zeer gespecialiseerd en waren voorheen alleen beschikbaar voor onderzoekers in het land waarin ze zijn gegenereerd. ELIXIR is leidend in het creëren van een infrastructuur, een soort snelwegsysteem, dat onderzoeksgegevens uit alle hoeken van Europa bij elkaar brengt en voor iedereen toegankelijk maakt.
Chris Evelo
Prof. dr. Chris Evelo is hoofd van de afdeling Bioinformatics – BiGCaT aan de Universiteit Maastricht. Hij is auteur en co-auteur van meer dan 70 publicaties op het gebied van bio-informatica, systeembiologie en toxicologie. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op integratieve systeembiologie, waar hij gebruik maakt van moderne bio-informatica-benaderingen om verschillende genoomtypes, metabolomics en grootschalige genetische gegevens te doorgronden en te combineren met wat we al weten.
Voor meer informatie, ga naar de ELIXIR-website.
Lees ook
-
Nederlandse Onderwijspremie voor UM-project Study Smart
Het interfacultaire onderwijsinnovatieproject Study Smart van Universiteit Maastricht (UM) is één van de drie winnaars van de Nederlandse Onderwijspremie 2025. Dat is dinsdag bekend gemaakt tijdens het Comenius festival in Den Haag.
-
Maastricht University erkend als topinstelling in CEO Magazine’s 2025 Green MBA Rankings
Wij zijn er trots op te kunnen delen dat Maastricht University School of Business and Economics is erkend als een topinstelling in de CEO Magazine 2025 Green MBA Rankings.
-
Taalbeleid in het Europees hoger onderwijs
De toegenomen verengelsing van het hoger onderwijs staat in diverse Europese landen ter discussie. Hoe ziet een evenwichtig taalbeleid er uit dat recht doet aan zowel het steeds internationaler karakter van het hoger onderwijs als de taalgebonden culturele identiteit van een land? Tijdens een...