Carlos David Fuentes wint de European Cartoon Award 2022

european cartoon award
Carlos David Fuentes - Putin in Ukraine

Carlos David Fuentes heeft de European Cartoon Award gewonnen voor de beste politieke spotprent over Europa van het afgelopen jaar. De prijs, met een beloning van 10.000 euro, werd op 10 september 2022 uitgereikt door RTL verslaggever Olaf Koens tijdens een bijeenkomst in de aula van het hoofdgebouw van de UM op de Minderbroedersberg.

De European Cartoon Award is drie jaar geleden door Studio Europa Maastricht en de European Press Prize opgericht. De prijs is bedoeld als beloning voor moed en kwaliteit in het tekenen van spotprenten en als aanmoediging van het gesprek over Europa en Europese integratie.

Als opmaat naar de bekendmaking stonden de juryleden stil bij het gepolariseerde politieke klimaat in Europa, en hoe cartoonisten zich daartoe verhouden. Ze benadrukten het belang van cartoons zoals die van winnaar Carlos David Fuentes die ons de actualiteit op originele wijze laten zien.

De Cubaanse winnaar reageerde op Facebook zo: "Europese Cartoon Award 2022. Een van de beste dingen die me in mijn carrière is overkomen. Een cartoon die ik maakte in de hoop dat hij in de internationale pers zou worden gepubliceerd, die het licht zag in #thecartoonmovevent en vervolgens in #courrierinternational. En alsof dat nog niet genoeg was, nu deze belangrijke prijs. God zegene Oekraïne! Lang leve vrij Cuba!"

De uitreiking van de European Cartoon Award vond plaats op de tweede dag van de achtste editie van het Pleasure, Art & Science Festival (PAS).

Meer over de uitreiking van de European Cartoon Award.

 

Lees ook

  • In de komende maanden deelt de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences op Instagram tips over hoe je gezonder kan leven. Niet zomaar een verzameling van tips, wel gebaseerd op lopende onderzoeken binnen onze faculteit. Initiatiefnemers van dit idee zijn Lieve Vonken en Gido Metz, promovendi...

  • David Baião Barata is geboren en getogen in Castelo Branco, in het oosten van Portugal. Zijn moeder kookte de reguliere Portugese keuken: goed gevulde soepen, veel vlees en dat alles overgoten met olijfolie. Pas tijdens zijn studie cel en moleculaire biologie in Lissabon ontdekt hij zelf het koken...

  • Toen ze vijf jaar geleden bij bezichtiging van het huis een AGA-cooker zag staan, was de keuze snel gemaakt. Voor de in Amerika en Engeland opgegroeide Alexx Allen-de Rijk is dit specifieke fornuis het summum van huiselijkheid. De ouders van haar beste vriendinnetje Pip hadden er een. “Wanneer we...

Meer nieuws