Bijeenkomsten over Israël/Gaza
De UM heeft besloten om komende tijd zeer terughoudend te zijn in het toelaten en/of faciliteren van bijeenkomsten met een sterk politiek karakter en met externe sprekers over de situatie in Gaza/Israël. Zij wacht eerst de uitkomsten af van het onderzoek naar de gang van zaken rond de vroegtijdig beëindigde bijeenkomst op 12 maart.
Die bijeenkomst heeft laten zien dat de universiteit op die avond de veiligheid onvoldoende kon borgen, hetgeen geleid heeft tot een vroegtijdig stopzetten van de lezing. De uitkomsten van het onderzoek zullen meer inzicht bieden in de stappen in de aanloop naar de bijeenkomst en de gebeurtenissen tijdens de avond zelf. Deze informatie helpt om het bestaande beleid tegen het licht te houden waarmee de UM de veiligheid en een goed verloop van dergelijke bijeenkomsten kan waarborgen.
Het is spijtig dat we deze terughoudendheid in het faciliteren van bijeenkomsten moeten betrachten. De veiligheid van onze studenten, medewerkers en gasten staat echter voorop. Verzoeken om het beschikbaar stellen van een ruimte of andere faciliteiten zullen steeds afzonderlijk beoordeeld worden. Zodra over de uitkomsten van het onderzoek besloten is, zal het College van Bestuur daarover berichten.
Lees ook
-
Startsein voor deelname UM aan unieke YUFE bachelor
De UM kan starten als degree awarding partner in het nieuwe unieke bachelorprogramma Urban Sustainability Studies van YUFE (Young Universities for the Future of Europe), een alliantie van tien Europese universiteiten. Deze week ontving de UM een positieve uitslag van de macrodoelmatigheidstoets.
-
Professor Anouk Bollen-Vandenboorn benoemd tot Ridder in de Kroonorde
Prof. dr. Anouk Bollen-Vandenboorn, directeur van het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht, is op 3 juli benoemd tot Ridder in de Kroonorde tijdens een plechtige ceremonie op de...
-
Nederlandse Onderwijspremie voor UM-project Study Smart
Het interfacultaire onderwijsinnovatieproject Study Smart van Universiteit Maastricht (UM) is één van de drie winnaars van de Nederlandse Onderwijspremie 2025. Dat is dinsdag bekend gemaakt tijdens het Comenius festival in Den Haag.