Annelies van der Pauw nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Universiteit Maastricht

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft mevrouw mr. Annelies van der Pauw per 1 december benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht. Annelies van der Pauw volgt Truze Lodder op, van wie de laatste benoemingstermijn is afgelopen op 1 december 2017. Truze Lodder heeft tien jaar deel uitgemaakt van de Raad van Toezicht waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. 

De Minister heeft Annelies van der Pauw benoemd vanwege haar affiniteit met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. De deskundigheid en (bestuurlijke) ervaring van Annelies van der Pauw op het gebied van governance, haar ervaring in grote dan wel complexe corporates en (overheids)organisaties en haar uitgebreide netwerk binnen de publieke en private sector vormen een goede aanvulling op de al aanwezige deskundigheid binnen de Raad van Toezicht UM. Naast Annelies van der Pauw (voorzitter) hebben Jennifer Barnes, Marc Groenhuijsen, Koos van Haasteren en Renk Roborgh zitting in de Raad van Toezicht.

Annelies van der Pauw is partner bij het internationale advocatenkantoor Allen & Overy LLP in Amsterdam en is gespecialiseerd in corporate governance en fusies en overnames.

Lees ook

  • Nienke Verstegen, onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten, heeft onderzoek gedaan naar agressie binnen de forensische zorg en impact hiervan op patiënten en medewerkers. Op 6 juli 2023 promoveert zij aan de Maastricht University met haar proefschrift ‘Hurt people hurt people. Characteristics...

  • Patiënten die vanwege een ernstige COVID-19-infectie in het ziekenhuis zijn opgenomen, vertonen naderhand geen aanwijzingen voor hersenschade door de ziekte. Dat blijkt uit een uitgebreide studie onder leiding van Universiteit Maastricht.

  • Sten van Beek

    Rillen van de kou?

    Door de Westerse leefstijl met een hoog vetgehalte in voeding in combinatie met weinig beweging, kampen steeds meer mensen in Nederland met overgewicht of zelfs obesitas. Dit zorgt voor een verhoogd risico op diabetes type II. Wat is hieraan te doen buiten een gezondere leefstijl? Het antwoord komt...

Meer nieuws