Maud Dik, MA Kunst en Erfgoed

Hoi! Ik ben Maud en ik studeer momenteel de Master Kunst & Erfgoed met een specialisatie in management, beleid en educatie. Met een halfjaar in Canada als uitzondering woon ik al mijn hele leven in Nederland, maar ik ben pas afgelopen jaar voor de Master verhuisd naar Maastricht. Daarvoor woonde ik in Rotterdam en studeerde ik grafisch ontwerpen aan de WdKA en kunst & cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De master heeft tot nu toe zeker mijn verwachtingen overtroffen. Het is erg fijn dat in deze master de connectie tot de praktijk zo centraal staat. De verschillende projecten waar we dan ook in opdracht van een instelling aan de slag gingen of waarbij we mee konden denken over bepaalde strategieën vind ik erg waardevol. Dit zijn dan ook de projecten waar ik het meeste van heb geleerd. Dat de connectie tot de praktijk zo centraal staat wordt ook zichtbaar in dat een stage doen binnen deze master aangemoedigd wordt.

Momenteel loop ik dan ook stage bij Creative Funding – de adviestak van voordekunst – een crowdfundingplatform voor de creatieve sector. Als Project assistent bij Creative Funding ben ik bezig met begeleiden van verschillende culturele instellingen in de aanloop naar hun crowdfundingcampagne, het proces tijdens de campagne en het natraject. Hierin staan relatiebeheer en behoud, maar ook hoe crowdfunding gezien kan worden als marketingtool centraal. Aangezien Creative Funding pas 2,5 jaar bestaat, denk ik ook mee in hun eigen communicatiestrategie. Zoals je kan lezen is mijn stage erg divers maar werkt het vooral met culturele instellingen op strategisch niveau, iets dat ik erg interessant vind en aansluit bij mijn thesis. In mijn thesis onderzoek ik hoe crowdfunding als tool gebruikt kan worden in duurzaam relatiebeheer tussen culturele instellingen en donateurs.

Het fijne aan deze master, maar ook aan FASoS, is dat het persoonlijke contact tussen docent en student centraal staat. Ze denken mee in je professionele maar ook persoonlijke ontwikkeling en hebben een goed beeld van wat interessant voor jou kan zijn, maar dagen tegelijkertijd ook uit om uit je ‘bubbel’ te stappen en daar kansen uit te halen.

Maud Dik
Maart 2022