Lise Beerten, MA Kunst en Erfgoed

Lise komt uit België en heeft een bachelor diploma in Sociaal Werk, met als afstudeerrichting Kunst en Cultuur, van de Hogeschool Antwerpen.

“Door de specialisatie in Kunst en Cultuur tijdens mijn bachelor studie, ontwikkelde ik steeds meer interesse in deze richting. Ik vond dat ik mijn kennis verder moest verbreden en vooral verdiepen en ging op zoek naar geschikte masterstudies. Toen ik in België niets passends vond, breidde ik mijn zoekgebied uit naar Nederland. Ik bezocht de Master Open Dag van de Universiteit Maastricht en vond in deze 1-jarige studie precies wat ik zocht. Vanwege mijn vooropleiding heb ik eerst een pre-master gedaan, wat een fijne voorbereiding was op dit studiejaar.

De studie is eigenlijk heel breed, met thema’s als museumstudies, erfgoedstudies, cultuurbeleid, management en marketing. Je kunt er veel kanten mee op. Zelf ben ik met name geïnteresseerd in erfgoed, zowel materieel als immaterieel erfgoed. Wat kun je ermee? In welke context kun je ernaar kijken? Waarom is het belangrijk en zou je het moeten bewaren? Hoe past educatie hierin? Heeft een nieuwe invulling meerwaarde of juist niet? Vanuit verschillende culturen wordt ook verschillend gekeken naar erfgoed. Ik vind dat razend interessant.”

Lise Beerten
October 2021

Lise was student ambassadeur gedurende academisch jaar 2020-2021
 Bekijk haar ambassadeur video