Prof Georgi Verbeeck (G.J.M.)
Uitgebreid profiel is alleen beschikbaar in Engels.Georgi Verbeeck is Universitair Hoofddocent (UHD) Moderne Geschiedenis en Politieke Cultuur aan de Universiteit Maastricht en deeltijds Hoogleraar Duitse Geschiedenis aan de KU Leuven. Hij is tevens programmadirecteur van de Master programma's 'Politiek en Samenleving' (PS) en 'Kunst, Literatuur en Samenleving' (KLS) aan de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen.
Moderne geschiedenis van Duitsland, moderne Europese geschiedenis en politieke cultuur, herinneringscultuur en theoretische geschiedenis, Zuid-Afrikastudies.
Georgi Verbeeck (1961) is sinds 1998 lid van de capaciteitsgroep (vakgroep) Geschiedenis aan de Universiteit Maastricht, eerst als Universitair Docent (UD) en sinds 2012 als Universitair Hoofddocent (UHD) Moderne Geschiedenis en Politieke Cultuur. Hij heeft een 'kandidaatsdiploma' (BA) in Geschiedenis (1981) en Filosofie (1982), een 'licentiaatsdiploma' (MA) in Geschiedenis (1983) en een 'doctoraatsdiploma' (PhD) in Geschiedenis (1991) van de KU Leuven (Universiteit Leuven).
Georgi Verbeeck was als onderzoeker verbonden aan het Institut für europäische Geschichte in Mainz (1988), de University of Illinois at Urbana-Champaign (1989 en 1991), en de University of Pretoria (2006). Hij was tevens Fellow aan het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) in Wassenaar (2012/13) and is momenteel ook als Fellow verbonden aan het African Studies Centre (ASC) in Leiden. Tussen 2011 en 2013 coördineerde hij mee het door het NWO gefinancierde onderzoeksproject "Terrorscapes, Totalitarianism and Transnational Memory in Europe since 1989". Gastdocentschappen waren er aan de University of Stellenbosch (1996) en de University of Malaysia, Sabah (2010 en 2012).
Georgi Verbeeck is tevens als deeltijds hoogleraar voor Duitse geschiedenis aan de KU Leuven verbonden.

Prof Georgi Verbeeck (G.J.M.)
Programmadirecteur Master programma's 'Politiek en Samenleving' (PS) en 'Kunst, Literatuur en Samenleving' (KLS).