Europa, Europa: op weg naar de verkiezingen van mei 2019

10 mei 2019

Verkiezingen zijn het feest van de democratie. Maar valt er tijdens de aankomende Europese verkiezingen eigenlijk nog wel iets te vieren? Dat is de centrale invalsboek van een bundel met essays, analyses en beschouwingen over de stand van de Europese Unie die het Montesquieu Instituut heeft gepubliceerd.

Labels: 
MI, publiekrecht
Aalt Willem Heringa

Author and editor of numerous books and articles on Dutch Constitutional law, the European Convention on Human Rights, the European Social Charter, comparative constitutional law, US constitutional law, Human Rights and legal education. Author of blogs on the Montesquieu Institute website.


His most recent authored books are: Legal Education (Intersentia 2013); Constitutions Compared (Intersentia 2016, fourth edition), An Introduction to Comparative Constitutional Law; and a textbook on Dutch Constitutional Law, Staatsrecht (with co-authors L. Verhey, J. van der Velde and W. van der Woude; 13th edition, 2018). In 2011 an edited collection appeared about legal education in Europe: Educating European Lawyers, Intersentia 2011 (with co-editor Bram Akkermans). And in 2014 he co-edited with Sascha Hardt: Sources of Constitutional Law (Intersentia 2014).