De as Leipzig – Parijs: de twee hoogste bestuursrechters leggen elkaars bestuursrecht uit

4 september 2015
door: 
Oswald Jansen in Law

Onlangs verschenen in het Franse bestuursrechttijdschrift Revue Française de droit administratif (RFDA 2015, p. 429) en het Neue Zeitschrift für Verwaltungsrecht (NVwZ 2015, 860) in een gecöordineerde actie de eerste twee rubrieken in een nieuwe bijzondere reeks. Een rechter van de Duitse hoogste bestuursrechter, Ulrike Bick, het Bundesverwaltungsgericht in Leipzig, geeft Franstalig in het Franse tijdschrift een overzicht van de jurisprudentie van die bestuursrechter over de godsdienstvrijheid en de verhouding tussen de Staat en de verschillende culturen, terwijl een rechter van de Franse hoogste bestuursrechter, Jean Lessi van de Conseil d’Etat, Duitstalig in het Duitse tijdschrift een overzicht geeft van de Franse jurisprudentie over hetzelfde onderwerp.