31 jul 31 dec
14:30 - 17:00
ITEM/SVB event

ITEM/SVB Informatiesessies

Onderwerpen:

- Grensoverschrijdende zorg op 17 okt 2023

- Pensioen uit Nederland en Duitsland op 7 maart 2024


Het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) en Bureau voor Belgische en Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) organiseren regelmatig informatiesessies.

Dinsdag 17 oktober 2023 | 14.30 - 17.00 uur | Academisch Genootschap te Eindhoven
Hoe ziet zorg eruit in België, Duitsland en Nederland, en hoe werkt dat grensoverschrijdend? De Bureaus voor Belgische en Duitse Zaken gaan uw vragen beantwoorden tijdens deze sessie. Zij leggen de Nederlandse, Duitse en Belgische ziektekostenverzekering uit. Ook gaan ze in op de grensoverschrijdende zorg. We besteden aandacht aan de Europese regels zoals die staan in Eg-verordening 883-04 en aan de Patiëntenrichtlijn.

Donderdag 7 maart 2024 | 14.30 - 17.00 uur | Euregio Rhein-Waal/Euregio Rijn-Waal in Kleve
Steeds meer mensen werken in verschillende landen. Daardoor krijgt men steeds vaker pensioen in beide landen. Hoe werken deze verschillende pensioenen? In deze sessie gaat Bureau voor Duitse Zaken in op de opbouw, hoogte en ingangsdatum van de wettelijke ouderdomspensioenen uit Nederland en Duitsland. Ook wordt er stil gestaan bij de gevolgen van het krijgen van wettelijke pensioenen uit beide landen en de gevolgen van andere inkomsten. Ook gaan we kijken naar de gevolgen van de aanvullende (2de pijler) pensioenen.

Inschrijven
Gelieve u aan te melden via de groene link op deze website.

ITEM en SVB kijken ernaar uit u persoonlijk te mogen verwelkomen.

Lees ook

 • 23 apr 25 jun
  14:00 - 15:30

  MCEL Seminars

  The activities of the centre include regular organisation of academic conferences and workshops, as well as monthly research seminars to which high-level speakers are invited to discuss a specific topic in the field of EU law. 

 • 23 apr 30 jun
  14:00 - 15:30

  Globalization & Law Network Seminar Series 2023 - 2024

  Het Globalisation & Law Network is samengesteld door een groep onderzoekers van de Universiteit Maastricht, met verschillende achtergronden, die vanuit een holistisch perspectief de rol van het recht in een globaliserende samenleving bestuderen. Uitgenodigde experts geven een presentatie over een...

 • 24 apr
  11:00

  M-EPLI Talks

  M-EPLI Talks bieden een forum om academisch werk en ideeën te delen. Deze bijeenkomsten vinden gedurende het studiejaar twee keer per maand plaats aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht.

Meer events