Naast je studie

Studeren is meer dan met je neus in de boeken. Het is minstens zo belangrijk om mensen te ontmoeten en je geest te prikkelen. Daarom zijn er in Maastricht veel mogelijkheden om jezelf te ontplooien naast je opleiding.

Studentenorganisaties

Een goede manier om mensen te leren kennen is om lid te worden van een vereniging. In Maastricht zijn er niet alleen gezelligheidsverenigingen, er is ook een groot aantal studieverenigingen, sportverenigingen en verenigingen die actief zijn op het gebied van kunst en cultuur.

Lees meer over studentenorganisaties

Match

Bij Match geloven we in de kracht van vrijwilligerswerk. Door vrijwilligerswerk te doen naast je studie, kun je je sociale en professionele vaardigheden verder ontwikkelen en toepassen in de praktijk.

Lees meer over Match

Portaal voor Maatschappelijk Vrijwilligerswerk

De Universiteit Maastricht (UM) onderkent het belang van studenten die vrijwilligerswerk doen en wil hen hierin dan ook ondersteunen. Daarom heeft de UM het Portaal voor Maatschappelijk Vrijwilligerswerk ontwikkeld; een plek waar het aanbod van vrijwilligersorganisties uit Maastricht en omstreken bij elkaar staat, en studenten gemakkelijk vrijwilligerswerk kunnen vinden dat past bij hun idealen en interesses.

Lees meer over het Portaal voor Maatschappelijk Vrijwilligerswerk 

UM SPORT

Bij UM SPORT volg je groepslessen, trainingen, of ga je vrij spelen in de meest uiteenlopende sporten. Je kunt ook in de fitness werken aan je gezondheid en ontspanning. Ben je op zoek naar teamspirit en competitie? Word dan lid van een studentensportvereniging.

Lees meer over sporten aan de Universiteit Maastricht

Studium Generale

Het Studium Generale organiseert lezingen, debatten, korte collegereeksen en filmvertoningen. Het scherpt je geest en verbreedt je horizon. Het Studium Generale is een aanvulling op het onderwijs en draagt bij aan de academische en maatschappelijke vorming.

Lees meer over het Studium Generale