Employability

Employability

Vaardige, veerkrachtige en inzetbare afgestudeerden ontwikkelen

“Onderwijs is het leren van de vaardigheden die je nodig hebt om een succesvolle professional en betrokken wereldburger te worden, en om een leven lang te kunnen leren. We werken nauw samen met bedrijven binnen en buiten de regio om de employability van onze studenten te verbeteren.”​

Dr. Nick Bos, Vice-president Universiteit Maastricht

 Lees verder over onze visie op employability (in het Engels)

Nick Bos

De Universiteit Maastricht (UM) ondersteunt haar studenten in het stellen van doelen en bij het maken van effectieve toekomstplannen. Dankzij loopbaanbegeleiding, stages en een praktijkgerichte leeromgeving krijgen studenten genoeg kansen om hun employabilitycompetenties te ontwikkelen. Daarnaast werken we samen met bedrijven om de juiste talenten voor hun functies aan te trekken.

MyEmployability op de UM Student Portal

Canvas pagina 'Your Employability & Wellbeing'

Employability Portal

Op de Employability Portal, een tabblad in de UM Student Portal, vinden studenten een breed scala aan mogelijkheden om hun employability vaardigheden te verbeteren. Denk hierbij aan de beste vacaturezoekmachines, interessante internettools en aankomende (netwerk)evenementen van zowel interne als externe partijen. De Employability Portal is alleen zichtbaar voor studenten. Op de Employability Portal, een tabblad in de UM Student Portal, vinden studenten een breed scala aan mogelijkheden om hun employability vaardigheden te verbeteren. Denk hierbij aan de beste vacaturezoekmachines, interessante internettools en aankomende (netwerk)evenementen van zowel interne als externe partijen. De Employability Portal is alleen zichtbaar voor studenten.

Workshops, lezingen en trainingen

Door deelname aan lezingen, workshops en trainingen krijgen studenten de kans zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Alle lezingen, workshops en trainingen worden in het Engels en/of Nederlands gegeven en vinden momenteel online of op de campus plaats. Alumni van de Universiteit Maastricht kunnen deelnemen tot zes maanden na hun afstuderen. Door deelname aan lezingen, workshops en trainingen krijgen studenten de kans zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Alle lezingen, workshops en trainingen worden in het Engels en/of Nederlands gegeven en vinden momenteel online of op de campus plaats. Alumni van de Universiteit Maastricht kunnen deelnemen tot zes maanden na hun afstuderen.

Individuele ondersteuning

UM Career Services biedt een breed scala aan individuele ondersteuning dat behulpzaam kan zijn bij het beantwoorden van vragen over studiekeuze en carrièreperspectieven. In een Quick Career Advice of tijdens de inloopuren kunnen studenten al antwoorden vinden over hun cv, sollicitatiebrief of LinkedIn profiel. Het is ook mogelijk een vervolgafspraak te maken met een loopbaanbegeleider voor een persoonlijk advies over studie- en loopbaankeuzes. Indien nodig, verwijst UM Career Services door naar andere ondersteunende diensten aan de UM, zoals UM Psychologen, UM Studentendecanen, studieadviseurs en de International Student Helpdesk.

Alumni Coach Café

Een informele en inspirerende avondbijeenkomst, waar jonge alumni en masterstudenten in groepjes van drie ideeën uitwisselen over het nemen van hun volgende carrièrestap. Onder begeleiding van een coach delen studenten hun dromen, verkennen ze hun talenten en ontdekken ze hun mogelijkheden. 

“Deelnemers gaan niet naar huis met een baan, maar hopelijk wel met nieuwe inzichten. Mensen zitten vaak vast in een bepaalde manier van denken en het is jouw taak om ze daarvan te bevrijden.”

Arjan van Rijssen, moderator van het Alumni Coach Café

1 studie & 3 banen

De rubriek ‘1 studie & 3 banen’ zet drie alumni van dezelfde opleiding in de spotlight. Ze zijn afgestudeerd in verschillende cohorten en werken in verschillende branches met diverse verantwoordelijkheden. Hun verhalen laten zien hoe je je carrière kunt vormgeven en hoe de UM daaraan bijdraagt.

Onderstaande alumni hebben een masterdiploma Kunst, Cultuur en Erfgoed. Verhalen van alumni van andere opleidingen vind je op de pagina 1 studie & 3 banen.