Master Yourself Employability

Master Yourself workshops en masterclasses

Deze gratis sessies die worden gehouden bij toonaangevende bedrijven en organisaties, geven studenten een niet te missen kans om hun netwerk uit te breiden. Door deze Master Yourself workshops en masterclasses kunnen studenten in de laatste fase van hun studie ervaren hoe organisaties werken en welke persoonlijke en professionele vaardigheden zij nodig hebben om daar te werken.  

“Ik vond elke workshop waaraan ik meedeed leuk, maar die over de contractonderhandelingsvaardigheden was het interessantst. Die voegde echt iets toe aan de skills die ik ontwikkelde tijdens mijn master.”​

Mateus Kambale Sahani, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences​

Science students

Ontdek je competenties

Wat voor persoon ben je? Wat motiveert je? Waar ben je naar op zoek? En waar ben je toe in staat? Studenten kunnen hun competenties ontdekken in een workshop die hen inzicht geeft in hun belangrijkste troeven, kwaliteiten en motivatie.

“Deze workshop leerde me om mezelf te beschrijven aan de hand van mijn werkervaring en mijn ambities. Dit was heel nuttig; die beschrijving heb ik nu toegevoegd aan mijn LinkedIn-profiel.”

Joedith López, Faculty of Psychology and Neuroscience

Alumni Coach Café

Alumni Coach Café

Een informele en inspirerende avondbijeenkomst, waar jonge alumni en masterstudenten in groepjes van drie ideeën uitwisselen over het nemen van hun volgende carrièrestap. Onder begeleiding van een coach delen studenten hun dromen, verkennen ze hun talenten en ontdekken ze hun mogelijkheden. 

“Deelnemers gaan niet naar huis met een baan, maar hopelijk wel met nieuwe inzichten. Mensen zitten vaak vast in een bepaalde manier van denken en het is jouw taak om ze daarvan te bevrijden.”

Arjan van Rijssen, moderator van het Alumni Coach Café

Personal support

Persoonlijke ondersteuning

UM-studenten krijgen veel persoonlijke begeleiding, bijvoorbeeld van vertrouwensadviseurs, studentendecanen, psychologen, studieadviseurs en loopbaanadviseurs. De laatste twee kunnen helpen bij het beantwoorden van vragen over studiekeuzes en carrièremogelijkheden, zoals: “Welke masteropleiding kan ik volgen?” of “Hoe vind ik een passende baan?”.

De meeste studenten zijn voldoende geholpen door de 15 minuten durende Quick Career Advice sessies; anderen wensen een vervolgafspraak voor verdere ondersteuning.

  • Master Yourself workshops en masterclasses

  • Ontdek je competenties

  • Alumni Coach Café

  • Persoonlijke ondersteuning