Update #4: cyberaanval UM
Zoals in update #3 gemeld, wil de Universiteit Maastricht (UM) binnen de mogelijkheden en beperkingen die we momenteel hebben studenten en medewerkers optimaal informeren over de gevolgen voor onderwijs en onderzoek. De processen rondom het onderwijs, die hopelijk weer kunnen starten per 6 januari, zijn van prioritair belang. Daarnaast is de aandacht voor onderzoeksaanvragen van wetenschappers naar voren getrokken. In deze update komen we daarom vooral met informatie voor studenten, docenten en onderzoeksaanvragers. Uiteraard wordt ook hard gewerkt aan de informatievoorziening voor andere groepen. Daar komen we zo snel mogelijk op terug.
We kunnen op dit moment de volgende zaken melden:
Vragen studenten over onderwijs/onderwijsprocessen
Met ingang van maandag 30 december breidt de UM de speciale hulplijn voor studenten uit. Medewerkers van het Studenten Service Centrum (SSC) zullen studenten te woord staan om vragen te beantwoorden en hen verder op weg te helpen.
Ook wordt er op de website een FAQ beschikbaar gesteld waarin antwoorden op veel gestelde vragen te vinden zijn. Deze volgt zo spoedig mogelijk.
Contact met de hulplijn
Let op: lees voor een sneller antwoord op je vraag eerst de FAQ vanaf het moment dat deze beschikbaar is. De hulplijn is op 30 december bereikbaar van 09:30 – 17:00.
- Telefoonnummer: 043 – 38 85 101
- E-mailadres: info@m-u.nl.
Vragen studie-aanmelders
Alle aanmeldingen die zijn gedaan bij Studielink, ook , zijn niet verloren gegaan. Zo gauw het kan, nemen we contact op met iedereen in het aanmeldproces
Vragen medewerkers met onderzoeksaanvragen
Er wordt een overzicht samengesteld van deadlines van onderzoeks-subsidies, zoals VENI, Open Competitie en Comenius Teaching Fellows. Het is uiteraard belangrijk om onderzoeksdeadlines zo goed mogelijk te respecteren, maar in gevallen van aantoonbare overmacht zal de UM een beroep doen op coulance bij de betrokken instanties. Let wel, mede vanwege het Kerstreces kunnen op dit vlak geen toezeggingen gedaan worden. De informatie over relevante deadlines is uitgevraagd via subsidieadviseurs. Aanvullende informatie kun je verstrekken aan /muoacademicaffairs@gmail.com.
BELANGRIJK!: Blijf van de systemen af
Het is op dit moment van het allergrootste belang dat studenten en medewerkers geen acties uitvoeren op of aan PC’s of systemen van de UM. Dat geldt zowel voor binnen als buiten de universiteit. Dit is om iedere vorm van risico voor het onderzoek- en herstelwerk en voor het behoud van data te vermijden.
Door onze eigen ICT-mensen wordt gewerkt aan het zo spoedig mogelijk weer online krijgen van onze systemen. De UM wordt bijgestaan door specialisten van het gerenommeerde cybersecuritybedrijf Fox-IT. Fox-IT verricht met name onderzoek en adviseert. Op basis van onder andere de uitkomsten van dat onderzoek werkt de UM zelf aan het ‘live’ krijgen van de systemen.
Contact
- Neem contact op via info@m-u.nl. Telefonisch contact is mogelijk op 043 – 38 85 101 (op 30 december van 09:30 tot 17:00 uur).
- De media kunnen contact opnemen met UM woordvoerder Fons Elbersen via 06-53944500.
Lees ook
-
“Het is geen kwestie van overtuigen.” Maar hoe kan de vaccinatiebereidheid wél worden verhoogd?
Vorig jaar overleden er in ons land tenminste acht personen - het merendeel baby’s - aan kinkhoest, het hoogste aantal sinds de jaren zestig. De trend achter deze tragische statistiek is al jaren aan de gang; steeds minder ouders laten hun kind inenten tegen ernstige infectieziekten, waardoor de...
-
Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management
De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...
-
Wie is er geïnteresseerd in wetenschap?
Het UM Supermarktlab is een interdisciplinair educatief concept waarmee kinderen kennismaken met voedselinnovatie, gezondheid en duurzaamheid, én leren hoe je complexe, actuele vraagstukken vanuit verschillende perspectieven kunt benaderen.