YUFE Virtual Campus: reis door Europa ondanks de pandemie!

Ondanks het feit dat de COVID-19 pandemie invloed heeft gehad op ons traditionele dagelijkse onderwijs en het creëren van virtuele minicampussen in bijna ieder land mogelijk heeft gemaakt, heeft de YUFE Alliantie actief gewerkt aan het ontwikkelen van de eerste versie van de YUFE Virtual Campus.

YUFE Virtual Campus

De YUFE Virtual Campus is een eerste bouwsteen van een unieke en interactieve virtuele omgeving die informatie voor alle leden van de YUFE gemeenschap bevat. Het vormt de interactieve rode draad van onze Alliantie en brengt alle YUFE-activiteiten bij elkaar in een gepersonaliseerde digitale omgeving. Zo werkt de YUFE Virtual Campus aan de het doel van toegankelijk internationaal onderwijs, mobiliteit, meertaligheid en gemeenschappen van universiteiten en burgers die Europese uitdagingen oplossen.     

De YUFE Virtual Campus, die officieel van start gaat op maandag 23 november 2020, wordt het ‘thuis’ van de YUFE Student Portal, dat studenten van verschillende Europese landen en van verschillende achtergronden in staat stelt zich in te schrijven voor cursussen van andere YUFE-universiteiten. Het Student Portal verschaft studenten alle noodzakelijke informatie over de aanmeldingsprocedure. YUFE Student Portal is nog maar het eerste van verschillende portals die gericht zijn op andere stakeholdergroepen en activiteitsgebieden van YUFE.

De YUFE Virtual Campus stelt de studenten (en binnenkort onderwijzend en niet-onderwijzend personeel evenals burgers) in de gelegenheid ‘door Europa te reizen’ en 10 universiteiten in 10 verschillende Europese landen te bezoeken en een bijdrage te leveren aan het opbouwen van onze Europese Universiteit.  

UM homepage afbeelding copyright: Anna Jaszczuk from NCU communication department

Lees ook

  • Wat betekent het om te wonen, werken, ondernemen en leven in een stad en regio met een internationale universiteit. Wat merk je ervan en wat heb je er eigenlijk aan? We vroegen het aan Maastrichtenaar Stefan Vrancken (50). Stefan werkt als toegevoegd notaris, maar duikt in de tijd die hij daarnaast...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...