Word jij de engineer van de toekomst?

Ben jij op zoek naar een technische bacheloropleiding? Wil jij met je studie bijdragen aan een groenere toekomst? De aanmeldtermijn voor de BSc Circular Engineering is verlengd. EU/EER-studenten kunnen zich nu aanmelden tot en met 1 augustus 2021.

De transitie naar een circulaire economie, een kringloopsysteem waarin de herbruikbaarheid van grondstoffen en restmaterialen centraal staat, is in volle gang. De BSc Circular Engineering biedt je de kennis, vaardigheden en inzichten om antwoorden te ontwikkelen op de vraagstukken van deze transitie. Circular engineers ontwerpen, implementeren en optimaliseren technische oplossingen om een duurzame samenleving en industrie mogelijk te maken.

Je leert multidisciplinair denken en doet ruime praktijkervaring op binnen projecten, waarbij het programma gebruik maakt van de brede expertise binnen de verschillende onderzoeksgroepen en -instituten van de Faculty of Science and Engineering.

De opleiding is één van de eerste technische studies met een open curriculum. Het eerste jaar biedt een brede en stevige basis in engineering. Het tweede jaar bestaat uit keuzevakken, zodat je je eigen academische profiel kunt vormgeven op basis van je sterke punten, interesses en ambities.

In het derde jaar kies je om te specialiseren in één van de drie technische disciplines:

  • Circular Chemical Engineering
  • Sustainable Biotechnology
  • Engineering Physics for Sustainable Manufacturing
Meld je nu aan

De combinatie van het kleinschalige en persoonlijke onderwijs van Universiteit Maastricht, de internationale klaslokalen en de intensieve begeleiding van studenten maakt de BSc Circular Engineering een uniek programma, en een geweldige manier om je technische carrière te beginnen.

Lees ook

  • Vier jonge onderzoekers kunnen de komende vier jaar starten met onderzoek op het gebied van biotechnologie en techniek voor gewassen, dankzij de samenwerking tussen de Radboud Universiteit en de Universiteit Maastricht. De onderzoekers gaan aan de slag op de Brightlands Campus Greenport in Venlo...

  • Vaatchirurg en bijzonder hoogleraar Clinical Engineering Lee Bouwman houdt zich bezig met de implementatie van baanbrekende technieken in de gezondheidszorg. Hiervoor is samenwerking tussen technische en klinische deskundigen onontbeerlijk. Met inmiddels een waaier aan gezamenlijke innovaties als...

  • Onderzoekers wereldwijd brengen de genetische afstamming van de meerderheid van alle bloeiende plantengeslachten in kaart. Ook de Universiteit Maastricht draagt bij aan deze monsterklus die de stamboom van planten completer maakt dan ooit tevoren. Hun onderzoek staat deze week in het gerenommeerde...