Weer een geslaagde Master Open Dag op de UM

Een groot aantal toekomstige master studenten trotseerde de straffe wind en plensbuien afgelopen zaterdag om de Open Dag op de Universiteit Maastricht te bezoeken. Ruim 1300 bezoekers uit 66 landen vonden hun weg naar de UM-faculteitsgebouwen om meer te weten te komen over de studieprogramma’s.

Ze bezochten de informatiemarkten en namen deel aan workshops, presentaties en diepgaande sessies over individuele programma’s. Ze kregen uitleg over Probleemgestuurd Onderwijs, de International Classroom en andere belangrijke aspecten van het volgen van een masterstudie aan de Universiteit Maastricht (UM).

Er was gelegenheid om huidige UM-studenten te ontmoeten en hun ervaringen te horen met het studeren en wonen in Maastricht. UM-medewerkers gaven informatie over aanmeldingsprocedures en toelatingseisen en het ROA was aanwezig ook loopbaanadvies. Tot besluit waren er hapjes en drankjes om deze succesvolle open dag op gepaste wijze af te ronden.

Master Open Dag Presentaties

Heb je de Open Dag gemist?

Geen nood: aan het eind van het jaar is er weer een Master Open Dag. De datum: zaterdag 30 november. Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden.

En bekijk ook nog even onze eventpagina op Facebook.

Lees ook

  • Het aantal jongvolwassenen in Zuid-Limburg blijft dalen. Daardoor wordt het tekort aan arbeidskrachten groter, wat ertoe zou kunnen leiden dat bedrijven de regio verlaten. De internationale studentenpopulatie van de UM kan soelaas bieden.

  • Onderzoekers wereldwijd brengen de genetische afstamming van de meerderheid van alle bloeiende plantengeslachten in kaart. Ook de Universiteit Maastricht draagt bij aan deze monsterklus die de stamboom van planten completer maakt dan ooit tevoren. Hun onderzoek staat deze week in het gerenommeerde...

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...