Wederom prijzen voor Covid-19 onderzoek binnen VHC

Rachel Gifford, Daan Westra, Frank van de Baan en Dirk Ruwaard zijn wederom in de prijzen gevallen met hun onderzoek naar de manier waarop ziekenhuizen met de Covid-crisis omgaan. Het team won dit jaar zowel de ‘Best International Paper Award’ van de Healthcare Management divisie van de Academy of Management, als de ‘Best ECR Paper award’ van de Society for Studies in Organizing Health Care. Het is het tweede jaar op rij dat het team erkenning krijgt voor hun werk van de internationale wetenschappelijke zorgmanagement gemeenschap. Vorig jaar wonnen ze namelijk ook al twee prijzen van de Academy of Management.

Vorig jaar won het team twee prijzen met hun paper ‘To Uncertainty and Beyond: Cataloguing Hospitals’ Adaptations during the COVID-19 pandemic’, waarin ze het aanpassingsvermogen van ziekenhuizen onderzochten. Dit jaar viel het team met twee verschillende papers in de prijs. Tijdens de 82ste editie van het jaarlijkse Academy of Management congres in Seattle, ontvingen Rachel, Daan, Frank en Dirk in Augustus de ‘Best International Paper Award’ voor hun paper ‘Through the looking glass: Healthcare management’s biggest challenges in the wake of crisis’. Daarin beschrijven ze welke fundamentele uitdagingen rondom de organisatie van de gezondheidszorg tijdens de crisis zijn blootgelegd en welk onderzoek nodig is om deze problemen aan te pakken. Ze werden met deze prijs het eerste onderzoeksteam dat de onderscheiding twee jaar op rij heeft ontvangen. Afgelopen week ontving het team in Birmingham, tijdens de 13e editie van het Organizational Behaviour in Health Care congres, bovendien de prijs voor beste paper geschreven door een early career researcher. Dit keer voor het paper ‘The reality of essentiality: What turbulent times reveal about the necessity and value of essential work’, waarin ze onderzoeken wat de crisis laat zien over de waarde van- en waardering voor verpleegkundigen in de zorg.

Beide artikelen schreven ze samen met Bram Fleuren van de faculteit psychologie en neurowetenschappen (FPN) en komen voort uit hun onderzoek binnen het ZonMw Covid-19 programma. Daarin heeft het team de afgelopen twee jaar, in samenwerking met ook Lieze Poesen en Fred Zijlstra van FPN, binnen de Limburgse ziekenhuizen onderzocht hoe zij met de crisis omgaan en wat daarvan de gevolgen zijn voor de inzetbaarheid van het personeel.

Webinar 17 november

Geïnteresseerd in de resultaten van dit onderzoek? Op donderdag 17 november om 15:00 uur deelt het team alle bevindingen in een webinar. 

Lees ook