Update #6 en 7: cyberaanval UM
Er komen informatiebalies voor medewerkers en studenten op diverse UM-locaties vanaf 2 januari. Je kunt ook de FAQ-lijst bekijken voor antwoorden op de meest gestelde vragen. UM-computers en –systemen mogen vooralsnog door niemand gebruikt worden. Alleen de belangrijkste onderwijsgerelateerde computersystemen zijn, zoals eerder gemeld, vanaf 2 januari weer (beperkt) beschikbaar, vanaf 8.00 uur. Vanaf die dag worden ook emails met vragen van medewerkers, gestuurd naar de nieuw ingestelde mailadressen van de faculteiten en servicecentra, gelezen. Studenten kunnen nog steeds terecht op info@m-u.nl
Update # 7: Nieuwsjaarsdag - A Day Off-line
Op uitdrukkelijk verzoek van het College van Bestuur, de decanen en het management van faculteiten en servicecentra zijn de UM-medewerkers van eenheden die sinds 24 december dag in, dag uit, inclusief de kerstdagen, met man en macht achter de schermen hebben gewerkt, op 1 januari een dag vrij. Deze dag rust is meer dan welverdiend.
Houd de website in de gaten
Vooralsnog is de UM website het enige informatiekanaal voor medewerkers en studenten. Houd de site dus goed in de gaten. Op 1 januari is er, vanwege de rustdag, geen update.
Werken op 2 januari
Iedereen die een werkdag heeft gepland, is uiteraard welkom om donderdag en vrijdag naar de UM te komen, maar dient zich te realiseren dat de UM-mail nog niet werkt en fileservers onbenaderbaar zijn.
Coulanceregeling voor studenten
Studenten die wegens de cyberaanval aantoonbaar belemmering hebben ondervonden in de voortgang van hun studie, kunnen zich wenden tot een commissie onder leiding van vice-rector prof. dr. Harm Hospers. Informatie over de procedure volgt.
Informatiebalies voor medewerkers en studenten
Op diverse UM-locaties zijn vanaf 2 januari informatiebalies te vinden.
FHML: Universiteitssingel 50
FASoS: Grote Gracht 90/92
SBE: Tongersestraat 53
FL: Bouillonstraat 2
FSE: Kapoenstraat 2
FPN: Universiteitssingel 40
UB: Bibliotheek binnenstad en Randwyck
SSC: Bonnefantenstraat 2
Mailboxen voor vragen
Studenten die vragen hebben die niet in de FAQ aan bod komen en die niet studiegerelateerd zijn, kunnen mailen naar info@m-u.nl. Studiegerelateerde vragen kunnen aan de eigen faculteit worden gesteld.
Medewerkers met vragen kunnen bij hun eenheid terecht.
- Faculty of Health, Medicine and Life Sciences: fhml@m-u.nl
- Faculty of Psychology and Neuroscience:fpn@m-u.nl
- Faculteit der Rechtsgeleerdheid:fl@m-u.nl
- Faculteit der Cultuur en Maatschappijwetenschappen:fasos@m-u.nl
- Faculty of Science and Engineering:fse@m-u.nl
- School of Business and Economics:sbe@m-u.nl
- Servicecentra:servicecentra@m-u.nl
- Maastricht University Office:muo@m-u.nl
Openingstijden call centre voor studenten
Het call centre is van donderdag 2 januari tot en met zondag 5 januari bereikbaar van 9.30 tot 17.00 uur op 043 – 38 85 101.
Onderwijs wordt hervat vanaf 6 januari
Het onderwijs aan de UM wordt op 6 januari hervat. Enkele belangrijke systemen die daarvoor nodig zijn, zijn vanaf 2 januari 8.00 uur weer online beschikbaar. Het gaat daarbij met name om informatiesystemen voor studenten rond roostering (alleen inzage), studiematerialen (Blackboard/ELEUM) en het UM Student Portal. Hierbij is wel sprake van beperktere functionaliteit.
Lees ook
-
“Het is geen kwestie van overtuigen.” Maar hoe kan de vaccinatiebereidheid wél worden verhoogd?
Vorig jaar overleden er in ons land tenminste acht personen - het merendeel baby’s - aan kinkhoest, het hoogste aantal sinds de jaren zestig. De trend achter deze tragische statistiek is al jaren aan de gang; steeds minder ouders laten hun kind inenten tegen ernstige infectieziekten, waardoor de...
-
Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management
De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...
-
Wie is er geïnteresseerd in wetenschap?
Het UM Supermarktlab is een interdisciplinair educatief concept waarmee kinderen kennismaken met voedselinnovatie, gezondheid en duurzaamheid, én leren hoe je complexe, actuele vraagstukken vanuit verschillende perspectieven kunt benaderen.