UM mede-organisator van Grote Limburgse Vluchtelingendebat
Met o.a.: Annemarie Penn-te Strake (voorzitter provinciaal platform vluchtelingen, burgemeester Maastricht), Simone Filippini (CEO Cordaid), Michael Heemels (Statenlid PVV) en prof. Hein de Haas (hoogleraar Migratiestudies UM).
Hoe moet Limburg omgaan met de vluchtelingen, en hoe vergaat het vluchtelingen in Limburg? Die vragen staan centraal in het Grote Limburgse Vluchtelingendebat, dat op 25 november georganiseerd wordt door L1, Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad, debatcentrum Sphinx, en de Universiteit Maastricht.
Limburg wil 2500 vluchtelingen opnemen en voor kleinschalige opvang zorgen. Dat laat de gemoederen niet onberoerd. Net als elders in het land en in Europa, maken ook hier mensen zich soms grote zorgen over hoe het leven er in hun buurt, dorp, stad, regio zal gaan uitzien. En net als elders zijn er ook hier velen die zich om vluchtelingen bekommeren.
Op 25 november praten we met experts en publiek over 'Vluchtelingen in Limburg'. Hoe uitzonderlijk is deze toestroom? Wat zijn de zorgen en de risico's, maar ook de goede kanten van de komst van vluchtelingen naar Limburg? Kan Limburg gastvrij zijn zonder dat zich een onbeheersbaar probleem op de hals halen? Welke problemen voorzien we? Waar zijn we bang voor? Hoe reëel zijn onze zorgen? Wat zijn de problemen waar vluchtelingen in Limburg tegenaan lopen? Hoe vergaat het hen nadat ze een verblijfsvergunning hebben gekregen: hoe moeilijk zijn 'integratie' en 'inburgering'?
Het TV-programma Avondgasten staat op 25 november volledig in het teken van het vluchtelingendebat die avond. Via een livestream op 1Limburg.nl is het debat vanaf 19:30 uur live en online te volgen.
Het debat wordt gefinancierd door de partners en de Provincie Limburg.
Lees ook
-
De Dag van de Leraar is een speciale dag om waardering voor leraren en onderwijspersoneel te uiten. Als onderwijsinstelling besteedt de UM op deze dag extra aandacht aan haar onderwijspersoneel, haar educatieve programma's en onderwijsinnovatie.
-
Sid Penders helpt kinderopvangorganisaties in Zuid-Limburg om gezonde praktijken te implementeren. Als alumnus van Gezondheidswetenschappen/Global Health en PhD-kandidaat monitort en evalueert Sid een lerend netwerk van kinderopvangorganisaties. De aangesloten organisaties bundelen hun krachten en leren van elkaar op het gebied van gezonde praktijken en gezond beleid. Deze best practices worden geïmplementeerd in kinderopvangorganisaties om de kwaliteit van de zorg voor kinderen in hun eerste ontwikkelingsjaren te verbeteren.