UM in de Keuzegids Universiteiten 2021

Vijf bacheloropleidingen van de Universiteit Maastricht (UM) staan op de eerste plek in hun categorie in de nieuwe Keuzegids Universiteiten 2021: Data Science and Artificial Intelligence, European Studies, Fiscaal Recht, Fiscale Economie en het Maastricht Science Programme. De laatste behoudt bovendien het predikaat ‘Topopleiding’. Dit kwaliteitszegel valt ook de twee University Colleges (Maastricht en Venlo) ten deel. Als geheel staat de UM op de vierde plek van alle Nederlandse universiteiten.

De Keuzegids Universiteiten vergelijkt alle universitaire opleidingen in Nederland om studiekiezers te helpen bij het kiezen van een passende opleiding. De Keuzegids 2021 baseert zich grotendeels op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête van 2019, waardoor de verschillen met de editie van vorig jaar niet zo groot zijn. In categorieën waar de scores van opleidingen dicht bij elkaar liggen, hebben kleine verschillen soms toch gevolgen voor de plaats op de ranking. Zo dalen de UM-bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Psychologie en University College Venlo dit jaar op de rankings, terwijl de laatste eveneens het predikaat ‘Topopleiding’ behoudt.

Naar de website van de Keuzegids Universiteiten  .

Lees ook

  • Als patiënt in een ziekenhuis zie je dagelijks veel verschillende gezichten aan je bed: een verpleegkundige die je bloeddruk meet, een arts of verpleegkundig specialist die jou informeert over het zorgplan en een voedingsdeskundige die jou voorziet van het juiste eten en drinken. Hoewel al deze...

  • Het Children’s Rights Research team werkte aan een rapport dat laat zien hoe de Verenigde Naties de rechten van deze groep kinderen kan opnemen in haar monitoring- en rapportagecycli.

  • Twee jaar geleden startten de Universiteit Maastricht en de Radboud Universiteit met een gezamenlijk aanbod om meer eerstegraads leraren voor de klas te krijgen in Limburg. De aandacht richtte zich toen op zij-instromers van buiten het onderwijs en op tweedegraads leraren die hun eerstegraads...