Silvia Evers nieuwe wetenschappelijk directeur CAPHRI

Prof. dr. Silvia Evers wordt met ingang van 1 november 2021 benoemd tot wetenschappelijk directeur van CAPHRI. Zij volgt Prof. dr. Maurice Zeegers op.

De benoeming van Silvia Evers is voor een reguliere periode van 6 jaar. Naast haar rol als wetenschappelijk directeur van CAPHRI blijft zij werkzaam bij de afdeling Health Services Research, als hoogleraar Public Health Technology Assessment en is zij verbonden aan het Trimbos-instituut.

Silvia Evers

Silvia Evers is ‘Maastricht made’: ze studeerde Gezondheidswetenschappen, Epidemiologie en Rechten én promoveerde in Maastricht. Sinds het begin van de jaren negentig is zij werkzaam op het gebied van gezondheidseconomie. Ze is een erkend wetenschapper, die diverse (inter)nationale bijeenkomsten initieert en organiseert. Ze streeft naar een onafhankelijke en open onderzoekscultuur met aandacht voor team science, open science, erkennen en waarderen en maatschappelijke impact. Professor Evers heeft een uitgebreid (inter)nationaal netwerk en is lid van vele (inter)nationale commissies en tijdschriftredacties. Komend vanuit een multidisciplinaire achtergrond en door werkzaam te zijn geweest binnen diverse groepen hecht ze enorm belang aan (inter)nationale samenwerking tussen disciplines binnen en buiten de UM, alsook met diverse stakeholders in de zorg. Sinds haar studies is zij actief betrokken bij het onderwijs in diverse rollen.

Lees ook

  • De Universiteit Maastricht breidt haar opleidingsaanbod uit met de nieuwe bacheloropleiding Brain Science. Studenten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor deze opleiding, die in september 2024 van start gaat.

  • Al 40 jaar is Annemie Mordant ervan overtuigd dat wetenschappelijk en ondersteunend personeel samen sterker staan. Ze heeft zich er tot haar pensioen, als afdelingshoofd van MEMIC (het centrum voor research data management), voor ingezet om WP’ers en OBP’ers optimaal de samenwerking te laten aangaan...

  • De bacheloropleiding Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht gaat op de schop. Niet alleen wordt het curriculum inhoudelijk in lijn gebracht met de nieuwste maatschappelijke en geneeskundige inzichten, ook het onderwijssysteem verandert. De vorig jaar gestarte studenten in de English track van de...