Silvia Evers nieuwe wetenschappelijk directeur CAPHRI

Prof. dr. Silvia Evers wordt met ingang van 1 november 2021 benoemd tot wetenschappelijk directeur van CAPHRI. Zij volgt Prof. dr. Maurice Zeegers op.

De benoeming van Silvia Evers is voor een reguliere periode van 6 jaar. Naast haar rol als wetenschappelijk directeur van CAPHRI blijft zij werkzaam bij de afdeling Health Services Research, als hoogleraar Public Health Technology Assessment en is zij verbonden aan het Trimbos-instituut.

Silvia Evers

Silvia Evers is ‘Maastricht made’: ze studeerde Gezondheidswetenschappen, Epidemiologie en Rechten én promoveerde in Maastricht. Sinds het begin van de jaren negentig is zij werkzaam op het gebied van gezondheidseconomie. Ze is een erkend wetenschapper, die diverse (inter)nationale bijeenkomsten initieert en organiseert. Ze streeft naar een onafhankelijke en open onderzoekscultuur met aandacht voor team science, open science, erkennen en waarderen en maatschappelijke impact. Professor Evers heeft een uitgebreid (inter)nationaal netwerk en is lid van vele (inter)nationale commissies en tijdschriftredacties. Komend vanuit een multidisciplinaire achtergrond en door werkzaam te zijn geweest binnen diverse groepen hecht ze enorm belang aan (inter)nationale samenwerking tussen disciplines binnen en buiten de UM, alsook met diverse stakeholders in de zorg. Sinds haar studies is zij actief betrokken bij het onderwijs in diverse rollen.

Lees ook

  • Als patiënt in een ziekenhuis zie je dagelijks veel verschillende gezichten aan je bed: een verpleegkundige die je bloeddruk meet, een arts of verpleegkundig specialist die jou informeert over het zorgplan en een voedingsdeskundige die jou voorziet van het juiste eten en drinken. Hoewel al deze...

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.