Ruimte voor gezondheid
In het project ‘Making space for health in the city: towards a South Limburg knowledge agenda", wordt onderzocht welke kennis ontbreekt wat betreft hoe leefomgeving onze gezondheid en sociale bijdrage beinvloed.
Een breed scala aan partners en expertise
Deze ontbrekende kennis wordt in kaart gebracht met een samenwerking dat onderzoek, beleid en praktijk (bedrijven en bevolking) combineert. Zo werkt ICIS in dit project samen met:
- UM's Department of Health Promotion
- Zuyd Hogeschool
- GGD Zuid Limburg
- Gemeente Maastricht
- Gemeente of Kerkrade
Samen bundelen zij hun expertises zoals: stadsontwerp, duurzaamheid en volksgezondheid.
Bevolking betrekken om problemen te spotten
Het project focust zich op buurten en locale bevolking met gezondheidsklachten in steden in Zuid Limburg. Door gemeenten en hun bevolking te betrekken bij het blootleggen van onbrekende kennis and voorname problemen, worden beleidsdoelen en locale behoeften gehoord.
Het eindproduct van de eerste fase zal bestaan uit een regionale agenda met kennisgaten mbt een gezonde leefomgeving. Daaropvolgende projecten zullen deze kennisgaten dichten.
Meer informatie:
- Website”Dutch Organisation for Health Research and Development (ZonWm) - Financier
- Contact Bram Oosterbroek
- Contact Joop de Kraker
Lees ook
-
“Het is geen kwestie van overtuigen.” Maar hoe kan de vaccinatiebereidheid wél worden verhoogd?
Vorig jaar overleden er in ons land tenminste acht personen - het merendeel baby’s - aan kinkhoest, het hoogste aantal sinds de jaren zestig. De trend achter deze tragische statistiek is al jaren aan de gang; steeds minder ouders laten hun kind inenten tegen ernstige infectieziekten, waardoor de...
-
Het vernieuwd curriculum van Healthcare Policy, Innovation and Management
De Authentieke Professionele Taken van het masterprogramma zijn verankerd in het curriculum, maar de programma-coördinatoren vinden het wel belangrijk dat studenten aan hun eigen pad kunnen werken. Dat gebeurt door electives of keuzeblokken aan te bieden en personaliseer je een deel van je opleiding...
-
Wie is er geïnteresseerd in wetenschap?
Het UM Supermarktlab is een interdisciplinair educatief concept waarmee kinderen kennismaken met voedselinnovatie, gezondheid en duurzaamheid, én leren hoe je complexe, actuele vraagstukken vanuit verschillende perspectieven kunt benaderen.