Ruimte voor gezondheid

In het project ‘Making space for health in the city: towards a South Limburg knowledge agenda", wordt onderzocht welke kennis ontbreekt wat betreft hoe leefomgeving onze gezondheid en sociale bijdrage beinvloed.

Een breed scala aan partners en expertise

Deze ontbrekende kennis wordt in kaart gebracht met een samenwerking dat onderzoek, beleid en praktijk (bedrijven en bevolking) combineert. Zo werkt ICIS in dit project samen met:

Samen bundelen zij hun expertises zoals: stadsontwerp, duurzaamheid en volksgezondheid.

Bevolking betrekken om problemen te spotten

Het project focust zich op buurten en locale bevolking met gezondheidsklachten in steden in  Zuid Limburg. Door gemeenten en hun bevolking te betrekken bij het blootleggen van onbrekende kennis and voorname problemen, worden beleidsdoelen en locale behoeften gehoord.

Het eindproduct van de eerste fase zal bestaan uit een regionale agenda met kennisgaten mbt een gezonde leefomgeving. Daaropvolgende projecten zullen deze kennisgaten dichten.

Lees ook

  • Wat betekent het om te wonen, werken, ondernemen en leven in een stad en regio met een internationale universiteit. Wat merk je ervan en wat heb je er eigenlijk aan? We vroegen het aan Maastrichtenaar Stefan Vrancken (50). Stefan werkt als toegevoegd notaris, maar duikt in de tijd die hij daarnaast...

  • Alisa verhuisde op 17-jarige leeftijd van Moskou naar Nederland om eerstejaars bachelorstudent Regenerative Medicine and Technology (RMT) te worden. De avontuurlijke geest van Alisa drijft haar steeds naar gloednieuwe ervaringen, zoals de RMT bacheloropleiding en haar hobby Tribal Fusion dansen.

  • Een internationaal onderzoeksconsortium, waaronder NUTRIM-onderzoeker Zlatan Mujagic en andere Maastrichtse onderzoekers, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stress op de darmen. Dit onderzoek heeft eindelijk ontrafeld hoe stress leidt tot verergering van inflammatoire darmziekten. Deze...