Prof. dr. Stef Kremers opvolger van prof. dr. Nanne de Vries in faculteitsbestuur FHML en in RvB MUMC+
Prof. dr. Stef Kremers is op 1 november 2021 benoemd tot vice-decaan van FHML en lid van de Raad van Bestuur van het Maastricht UMC+. In samenspraak met de decaan en de overige leden van het FHML-bestuur, zullen zijn portefeuilles binnenkort worden vastgesteld en gecommuniceerd. Hij blijft tevens actief in onderwijs en onderzoek.
Stef kent een lange UM-carrière; hij studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht in de jaren 90, promoveerde in 2002, werd geselecteerd voor het Toptalenten-programma en is in 2013 benoemd als profileringshoogleraar Preventie van Obesitas. Sinds 2017 is hij divisieleider binnen de onderzoeksschool NUTRIM. In 2018 werd hij benoemd als voorzitter van de vakgroep Gezondheidsbevordering en vakhoogleraar Gezondheidsbevordering.
Decaan Annemie Schols: “Ik vind het belangrijk dat het unieke, brede profiel van onze Faculteit (Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen) bestuurlijk goed verankerd is. Preventie en gezondheidsbevordering zijn ook cruciaal in de Gezond Leven Strategie van het Maastricht UMC+. Ik ben opgetogen dat Stef, een verbinder pur sang, met zijn gedrevenheid en frisse blik op de brede impact van FHML voor de publieke gezondheid, zich in deze fase van zijn academische carrière wil inzetten voor onze gezamenlijke bestuurlijke missie.”
Stef kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “De praktijk van publieke gezondheid, zorg, wetenschap en onderwijs vraagt meer dan ooit om een integrale aanpak. Faculteit en ziekenhuis hebben veel uitdagingen en kansen op het gebied van samenwerking, zowel intern, als regionaal en landelijk. Ik kijk ernaar uit om als lid van het bestuur mijn bijdrage te leveren aan versterking en borging van de initiatieven die de afgelopen jaren zijn ingezet.”
Lees ook
-
De Universiteit Maastricht leidt een onderzoeksproject gesteund door het Worldwide Universities Network waarin de verschillende kijk op groen waterstofbeleid vanuit vier continenten wordt bekeken.
-
In een poging om een wereldrecord te verbreken, gaat Golnaz Atefi op pad voor haar interdisciplinaire onderzoek naar Alzheimer- en dementiezorg. Ze skate 1000 kilometer om te praten met mensen met dementie, hun families, onderzoekers en zorgprofessionals. Dit doet ze om mensen te attenderen op het belang van inclusiviteit en om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van nieuwe technologische oplossingen.