Persoonlijke gift voor wetenschappelijk onderzoek
Op maandag 20 juli overhandigden Hedi, Rik (15) en Lisa (14) persoonlijk een bedrag van maar liefst € 1359,- aan wetenschapper Bas de Laat en zijn team. Deze onderzoekers zijn bezig met de ontwikkeling van een test om bloedpropjes op te sporen, mede gefinancierd door de Hartstichting. Het bedrag hebben Hedi, Rik en Lisa bij elkaar verzameld op de begrafenis van hun man en vader Benno, die eerder dit jaar geheel onverwachts overleed tijdens een gezinsvakantie in Engeland. Een onopgemerkt bloedpropje in zijn beenader werd hem fataal.
Biochemicus Bas de Laat: “Onderzoek doe je met hart en ziel en het is fantastisch om te zien dat Hedi, Rik en Lisa ervoor hebben gekozen om specifiek ons onderzoek te steunen. Voor ons als onderzoekers is dit erg motiverend. Het bevestigt dat we met vraagstukken bezig zijn die leven in de samenleving.”
Lees voor meer informatie en het verhaal van Benno, Hedi, Rik en Lisa het persbericht van de Hartstichting.
Lees ook
-
Het is je vast niet ontgaan dat we te maken hebben met een verstoring van ons netwerk. Op dit moment is het beeld wisselend: soms ligt het netwerk er helemaal uit, soms gaat het goed of is het langzaam. De verstoring heeft een externe oorzaak en is gericht op de gedeelde SURF-servers van onderwijsinstellingen. De UM is dan ook niet de enige instelling die problemen ondervindt.
-
De Universiteit Maastricht (UM) gaat de Université de Burundi ondersteunen met de ontwikkeling van onderwijsprogramma's op het gebied van IT.
-
Obesitas is een van de grootste volksgezondheidsproblemen. Nieuwe geneesmiddelen zoals Ozempic bieden mogelijkheden, maar leiden ook tot morele en economische vragen en vooroordelen. Waarom is het naïef en niet-empirisch om te vinden dat mensen met obesitas gewoon wat moeten afvallen? Waarom is het misschien wel goedkoper voor zorgverzekeraars om Ozempic gewoon te vergoeden? Wij spraken met experts Anne Roefs, Gijs Goossens en Mickaël Hiligsmann over obesitas en het nieuwe wondermiddel.