Persoonlijke gift voor wetenschappelijk onderzoek

Op maandag 20 juli overhandigden Hedi, Rik (15) en Lisa (14) persoonlijk een bedrag van maar liefst € 1359,- aan wetenschapper Bas de Laat en zijn team. Deze onderzoekers zijn bezig met de ontwikkeling van een test om bloedpropjes op te sporen, mede gefinancierd door de Hartstichting. Het bedrag hebben Hedi, Rik en Lisa bij elkaar verzameld op de begrafenis van hun man en vader Benno, die eerder dit jaar geheel onverwachts overleed tijdens een gezinsvakantie in Engeland. Een onopgemerkt bloedpropje in zijn beenader werd hem fataal. 

Biochemicus Bas de Laat: “Onderzoek doe je met hart en ziel en het is fantastisch om te zien dat Hedi, Rik en Lisa ervoor hebben gekozen om specifiek ons onderzoek te steunen. Voor ons als onderzoekers is dit erg motiverend. Het bevestigt dat we met vraagstukken bezig zijn die leven in de samenleving.”

Lees voor meer informatie en het verhaal van Benno, Hedi, Rik en Lisa het persbericht van de Hartstichting.

Lees ook

  • Met een bachelordiploma Biomedical Sciences heb je ruime keuze waar je je gedetailleerde kennis over ziekte en gezondheid wilt toepassen. Of je nu in het lab of daarbuiten wilt werken. Lobke Meels is een inspirerend voorbeeld van een carrière buiten het lab. Ze combineerde haar bacheloropleiding...

  • De Faculteit der Rechtsgeleerdheid organiseert samen met Studio Europa een academische conferentie gericht op de komende nieuwe termijn van het Europees Parlement en de Europese Commissie.

  • Nick Bos, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de UM, is geëerd met het Teken van Verdienste van de stad Maastricht. Hij kreeg het ereteken op 6 juni uit handen van locoburgemeester Hubert Mackus vanwege zijn grote verdiensten voor de universiteit en voor Maastricht. Begin juli neemt Nick...