Meld je aan voor de YERUN Open Science Awards 2024
Vanaf 3 december kun je meedingen naar de YERUN Open Science Awards 2024. Het Young European Research Universities Network nodigt onderzoekers en medewerkers van de aangesloten universiteiten van harte uit om hun inzending in te dienen.
De YERUN Open Science Awards ondersteunen individuele onderzoekers en teams in het YERUN-netwerk bij hun baanbrekende inspanningen om open science te bevorderen. Deze prijzen benadrukken impactvolle projecten die de principes van transparantie, toegankelijkheid en samenwerking belichamen, zowel in onderzoek als daarbuiten.
De Open Science Awards zijn er om iedere bijdrage aan het realiseren van open science door onderzoekers of ondersteunend personeel te bevorderen.
Je kunt zowel individuele projecten als groepsinitiatieven aanmelden, als ze maar op een innovatieve manier bijdragen aan open science.
Hoe kun je je aanmelden?
Het online aanmeldformulier voor de YERUN Open Science Awards moet worden ingevuld door iemand van het aan te melden project.
Aanmelden kan via deze link.
Je kunt je aanmelden van 3 december 2024 tot 13 januari 2025, 10.00 uur. De winnaars worden bekendgemaakt in februari 2025.
Meer weten? Bezoek het YERUN Open Science Awards application platform of download de hele aanmeldingsoproep hier (Engels).
Vragen kun je stellen via het YERUN-kantoor in Brussel, stuur een e-mail naar YOSA@yerun.eu.
Waarom meedoen?
Winnaars ontvangen een beurs van €2.000 voor hun organisatie of afdeling.
Maar liefst vijf initiatieven ontvangen een prijs. De winnaars krijgen de kans om hun werk te presenteren op een YERUN-evenement in februari 2025.
Alle initiatieven die in aanmerking komen, worden uitgelicht op de YERUN-website en de nieuwsbrief.
Wil je meer te weten komen over de voorgaande edities? Bekijk de winnaars van vorig jaar voor inspiratie!
Laten we het geweldige werk dat wordt gedaan om open science te bevorderen binnen het YERUN-netwerk vieren en erkennen. Meld je aan en zet je initiatief op de kaart!
Lees ook
-
Wetenschappers én echtgenoten doctor Özge Gökdemir en professor Devrim Dumludağ voerden voor de Universiteit Maastricht een onderzoek uit, waarin ze de verschillen in competitief gedrag tussen vrouwen in Nederland blootlegden.
-
De Universiteit Maastricht leidt een onderzoeksproject gesteund door het Worldwide Universities Network waarin de verschillende kijk op groen waterstofbeleid vanuit vier continenten wordt bekeken.
-
De Universiteit Maastricht (UM) loopt voorop bij een grote cultuuromslag in de wetenschap: Open Science. De filosofie erachter streeft naar openheid over gegevens, bronnen en methodologie, om op die manier onderzoek efficiënter en duurzamer te maken en om het algemene publiek meer bij wetenschap te betrekken. De UM heeft een bloeiende Open Science-community. Dennie Hebels en Rianne Fijten in een gesprek over vooruitgang, het Open Science Festival en wat onderzoekers kunnen doen.