Martin Paul ontvangt eredoctoraat van Universiteit Rijeka

Op 18 mei 2021 ontvangt prof. dr. Martin Paul, voorzitter van het college van bestuur van de UM, een eredoctoraat van de Universiteit van Rijeka, Kroatië. De uitreiking vindt vanwege de coronamaatregelen plaats tijdens een online bijeenkomst in het kader van de jaarlijkse Dies Academicus van de Kroatische universiteit.

Martin Paul ontvangt het eredoctoraat voor zijn rol in de oprichting van allianties van Europese universiteiten en specifiek voor “zijn persoonlijke bijdrage aan de ontwikkeling van hoger onderwijs en wetenschap aan de Universiteit van Rijeka”, aldus de universiteit in haar besluit. De Universiteit van Rijeka is aangesloten bij Young Universities for the Future of Europe(YUFE), waar Martin Paul voorzitter van is. De universiteit is evenzo lid van het YERUN (Young European Research Universities) network, mede opgericht door Martin Paul.  

Het is het derde eredoctoraat voor de collegevoorzitter. Eerder kenden ook de Universität Würzburg (Duitsland) en de Lobachevsky Universiteit in Nizjni Novgorod (Rusland) hem een eredoctoraat toe.

Lees ook

  • Nienke Verstegen, onderzoeker bij De Forensische Zorgspecialisten, heeft onderzoek gedaan naar agressie binnen de forensische zorg en impact hiervan op patiënten en medewerkers. Op 6 juli 2023 promoveert zij aan de Maastricht University met haar proefschrift ‘Hurt people hurt people. Characteristics...

  • Patiënten die vanwege een ernstige COVID-19-infectie in het ziekenhuis zijn opgenomen, vertonen naderhand geen aanwijzingen voor hersenschade door de ziekte. Dat blijkt uit een uitgebreide studie onder leiding van Universiteit Maastricht.

  • Sten van Beek

    Rillen van de kou?

    Door de Westerse leefstijl met een hoog vetgehalte in voeding in combinatie met weinig beweging, kampen steeds meer mensen in Nederland met overgewicht of zelfs obesitas. Dit zorgt voor een verhoogd risico op diabetes type II. Wat is hieraan te doen buiten een gezondere leefstijl? Het antwoord komt...

Meer nieuws