Luc Soete een van de auteurs UNESCO Science Report
Het 'UNESCO Science Report, Towards 2030' is in Parijs gepresenteerd op 10 november. Professor Luc Soete, Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht is één van de 35 auteurs van het rapport en de hoofdauteur van het Executive Summary. Het rapport beschrijft de trends en ontwikkelingen in wetenschap, technologie en innovatie, beleid en bestuur tussen 2009 en medio 2015 en biedt essentiële basisinformatie over de zorgen en prioriteiten van de landen die zich moeten oriënteren op de implementatie en aansturing van de beoordeling van de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling in de komende jaren.
De UNESCO Science Report serie werd in 1993 gelanceerd onder de naam World Science Report. Sinds 1993 zijn zes rapporten gepubliceerd. De rapporten monitoren de ontwikkeling van steunregeling voor wetenschap, technologie en innovatie wereldwijd in de tijd, door de ogen van een onafhankelijk team van deskundigen die elk schrijven over het land of de regio waaruit zij afkomstig zijn.
Relevant links
Ga voor meer informatie naar http://en.unesco.org/node/252168
Lees ook
-
Manon Weusten is de 100.000-ste alumnus van Universiteit Maastricht. De geboren Zuid-Limburgse heeft een internationale blik, houdt van haar regio en wil graag een leven lang blijven leren. Ze vertelt wat de UM voor haar carrière heeft betekend – en waarom ze niet graag in de belangstelling staat.
-
Op 8 oktober 2024 opende de Universiteit Maastricht op de Brightlands Campus Greenport Venlo haar nieuwe, duurzame onderzoekskas. De opening markeert een belangrijke stap in het onderzoek naar duurzame voedselproductie. De universiteit heeft de kas vernoemd naar Nick Bos, de dit jaar afgezwaaide vicevoorzitter van haar College van Bestuur.
-
‘Door erfgoed verbonden’, een project waarin de Radboud Universiteit en de Universiteit Maastricht samenwerken, moet komend jaar zorgen voor meer aandacht voor de topstukken uit de erfgoedcollecties van beide universiteiten. Daarnaast worden bibliotheekmedewerkers getraind in het duurzaam digitaal ontsluiten van erfgoed. En er komt een fellowship voor een onderzoeker en artist in residence. Het hele project wordt gefinancierd vanuit de samenwerking van de Radboud Universiteit en de Universiteit Maastricht.