Luc Soete een van de auteurs UNESCO Science Report

Het 'UNESCO Science Report, Towards 2030' is in Parijs gepresenteerd op 10 november. Professor Luc Soete, Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht is één van de 35 auteurs van het rapport en de hoofdauteur van het Executive Summary. Het rapport beschrijft de trends en ontwikkelingen in wetenschap, technologie en innovatie, beleid en bestuur tussen 2009 en medio 2015 en biedt essentiële basisinformatie over de zorgen en prioriteiten van de landen die zich moeten oriënteren op de implementatie en aansturing van de beoordeling van de 2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling in de komende jaren.

De UNESCO Science Report serie werd in 1993 gelanceerd onder de naam World Science Report. Sinds 1993 zijn zes rapporten gepubliceerd. De rapporten monitoren de ontwikkeling  van steunregeling voor wetenschap, technologie en innovatie wereldwijd in de tijd, door de ogen van een onafhankelijk team van deskundigen die elk schrijven over het land of de regio waaruit zij afkomstig zijn.

Lees ook

  • QueerCon Maastricht brengt op 1 en 2 juli een interdisciplinaire, intergenerationele en internationale groep wetenschappers samen om de kennis over LGBTQIA+ te bevorderen. Het is ook een artistieke, muzikale en sociale viering van de queer gemeenschap en cultuur in Limburg.

  • De Universiteit Maastricht draagt zorg voor veel markante gebouwen die we allemaal kennen. Bijvoorbeeld de Turnzaal van de Faculteit der Cultuur- en Maatschappijwetenschappen. Lees meer over de oudste turnzaal van Nederland.