Keuzegids Bachelors 2019: drie UM Colleges stabiel aan de top
De Keuzegids Bachelors 2019 laat zien dat de drie Liberal Arts colleges van de Universiteit Maastricht onveranderd tot de top behoren. Het University College Maastricht voert weer de lijst van Nederlandse Colleges aan, en ook het Maastricht Science programma en het University College Venlo scoren opnieuw hoge punten en behouden hun kwaliteitszegels.
Twaalf van de achttien bacheloropleidingen van de UM hebben een top drie positie in de Keuzegids. De opleiding Fiscale Economie is nu ook gestegen naar de eerste plaats. Data Science & Knowledge Engineering stond al op de eerste plaats én krijgt betere punten van de studenten. Ook bij FHML hebben de opleidingen Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen hogere puntenscores dan vorig jaar gekregen.
Kwaliteitsoordelen
In de Keuzegids worden verschillende aspecten van het onderwijs beoordeeld. Maastricht is nog steeds de meest internationale universiteit van Nederland. Daarnaast wordt het Engels van de docenten in Maastricht het hoogst beoordeeld. Ook scoren de meeste UM opleidingen vooral goed op praktijkgerichtheid, programma en faciliteiten.
Over de Keuzegids
De Keuzegids wordt jaarlijks samengesteld door een onafhankelijke redactie van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie als leidraad voor studiekiezers. De ranglijsten van de Keuzegids 2019 zijn samengesteld op basis van het oordeel van studenten en deskundigen over de bacheloropleidingen, docenten, faciliteiten en meer. De gehele Keuzegids Universiteiten 2019 is hier te raadplegen
Lees ook
-
In aanloop naar de Europese verkiezingen zijn er zorgen over de staat van democratie en rechtsstaat in Europa. In Nederland is het een zorg die rond de formatietafel hangt. Polen leek lange tijd dezelfde kant op te gaan als Hongarije, maar sinds de verkiezingen van afgelopen oktober lijkt daar het tij gekeerd. De belangrijkste les die we van Polen kunnen leren? Democratie wordt niet gemaakt in het stemhokje, maar op straat.
-
Al met al zullen maar weinig mensen bij het lezen over de boerenprotesten gedacht hebben ‘dit is goed nieuws voor de EU.’ En toch zouden de boerenprotesten dat best eens kunnen zijn.
-
De Europese verkiezingen staan voor de deur. Democratie in de EU heeft tekortkomingen, maar het ontbrak de afgelopen decennia in de EU vooral aan politiek debat. Het is goed dat dit aan het veranderen is.