5 november 2018

Event UM en Nederlandse ambassade tijdens Berlin Science Week

Als enige Nederlandse universiteit organiseerde de Universiteit Maastricht samen met de Nederlandse ambassade in Berlijn een evenement tijdens de befaamde Berlin Science Week. Het thema van het evenement was ‘The future of a data-driven society; perspectives from the Netherlands and Germany.’ Aanleiding was het toenemende belang van transnationale samenwerking op het gebied van big data en kunstmatige intelligentie. Nederlandse en Duitse sprekers benadrukten tijdens het evenement de impact van digitalisering op diverse onderdelen van de samenleving en de mogelijkheden om kunstmatige intelligentie beter te benutten binnen de Europese context. De EU komt binnenkort met een strategie om de concurrentiekracht van Europa op dit terrein te versterken.