18 februari 2016

ERC beurzen voor drie onderzoekers Universiteit Maastricht

De European Research Council (ERC) heeft aan drie onderzoekers van de Faculty of Arts en Social Sciences (FASoS) een beurs toegekend. De hoogleraren Valentina Mazzucato en Maarten Vink ontvingen een ERC Consolidator Grant van maximaal twee miljoen euro.  Dr. Anna Harris kreeg een ERC Starting Grant van maximaal anderhalf miljoen euro. Dankzij deze beurs kunnen zij de komende jaren hun wetenschappelijk onderzoek verder uitbreiden en een eigen onderzoeksgroep samenstellen.

Prof. Maarten Vink kreeg de beurs voor zijn project ‘Migrant life course and legal status transition’. Hij onderzoekt de relatie tussen het verkrijgen van de nationaliteit en de integratie van migranten. Hoe en voor wie is het verkrijgen van een nieuwe nationaliteit belangrijk, wat is de impact van de wetgeving waaronder dit gebeurt, en welke verschillen zijn er tussen landen?

Het project ‘Mobility trajectories of young lives: Life chances of transnational youths in Global South and North’ van prof. Valentina Mazzucato onderzoekt de relatie tussen migratie en de kansen van jongeren door zowel longitudinale data van jongeren die vanuit Ghana geïmmigreerd zijn naar Europa, als degenen die er zijn gebleven te vergelijken. Voor het eerst wordt de mobiliteit van jongeren tussen Europa en het land van hun ouders in kaart gebracht.

Dr. Anna Harris kreeg de beurs voor haar project ‘The birth of the digital doctor? A comparative anthropology of medical techno-perception’. Dankzij deze beurs kan zij haar eigen onderzoeksgroep samenstellen om te onderzoeken wat de impact is van digitale vernieuwingen op de medische praktijk en het geneeskundeonderwijs.

De ERC Consolidator grant en de Starting grant zijn prestigieuze persoonsgebonden beurzen van de European Research Council in het kader van het Horizon 2020 programma.

Noot voor de pers

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Flore Clerkx, persvoorlichter, tel. 043 38 85 230, e-mail flore.clerkx[at]maastrichtuniversity[dot]nl 

De afdeling Marketing and Communications van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers[at]maastrichtuniversity[dot]nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 245 57 245. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: www.maastrichtuniversity.nl/pers.