ERC beurzen voor drie onderzoekers Universiteit Maastricht

De European Research Council (ERC) heeft aan drie onderzoekers van de Faculty of Arts en Social Sciences (FASoS) een beurs toegekend. De hoogleraren Valentina Mazzucato en Maarten Vink ontvingen een ERC Consolidator Grant van maximaal twee miljoen euro.  Dr. Anna Harris kreeg een ERC Starting Grant van maximaal anderhalf miljoen euro. Dankzij deze beurs kunnen zij de komende jaren hun wetenschappelijk onderzoek verder uitbreiden en een eigen onderzoeksgroep samenstellen.

Prof. Maarten Vink kreeg de beurs voor zijn project ‘Migrant life course and legal status transition’. Hij onderzoekt de relatie tussen het verkrijgen van de nationaliteit en de integratie van migranten. Hoe en voor wie is het verkrijgen van een nieuwe nationaliteit belangrijk, wat is de impact van de wetgeving waaronder dit gebeurt, en welke verschillen zijn er tussen landen?

Het project ‘Mobility trajectories of young lives: Life chances of transnational youths in Global South and North’ van prof. Valentina Mazzucato onderzoekt de relatie tussen migratie en de kansen van jongeren door zowel longitudinale data van jongeren die vanuit Ghana geïmmigreerd zijn naar Europa, als degenen die er zijn gebleven te vergelijken. Voor het eerst wordt de mobiliteit van jongeren tussen Europa en het land van hun ouders in kaart gebracht.

Dr. Anna Harris kreeg de beurs voor haar project ‘The birth of the digital doctor? A comparative anthropology of medical techno-perception’. Dankzij deze beurs kan zij haar eigen onderzoeksgroep samenstellen om te onderzoeken wat de impact is van digitale vernieuwingen op de medische praktijk en het geneeskundeonderwijs.

De ERC Consolidator grant en de Starting grant zijn prestigieuze persoonsgebonden beurzen van de European Research Council in het kader van het Horizon 2020 programma.

Lees ook

  • Filosofe Maud Oostindie van de Universiteit Maastricht is één van de nieuwe ‘Faces of Science’ die vandaag gepresenteerd werden door de KNAW. Via blogs en vlogs gaat zij laten zien hoe haar leven als beginnend wetenschapper eruitziet.

  • Levende hersenen in een laboratorium en onderzoek naar internetvrijheid. Maar liefst twee wetenschappers van Universiteit Maastricht zijn dit jaar genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs. Breng jij ook je stem uit?

  • Anna Harris heeft een ERC Consolidator Grant van 2 miljoen euro gekregen voor haar project 'The Upcycled Clinic: A global ethnography of material creativity in contemporary medicine’.