Eerste Good Job Award onderwijsbond AOb naar UM

De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft haar allereerste Good Job Award toegekend aan de UM. AOb-voorzitter Tamar van Gelder meldt dat ‘deze universiteit laat zien dat het anders kan’, waarmee ze doelt op inspanningen van de UM om meer docenten een vast contract aan te bieden.

De Good Job Award is een prijs van de AOb om onderwijsinstellingen aan te moedigen zo min mogelijk tijdelijke contracten aan te bieden. De UM streeft naar een maximum van 10 à 15 procent tijdelijke contracten. In de onderwijssector ligt het gemiddelde daarvan nu op 60 procent.

Lees hier het bericht van de AOb.

Award
AOb

Lees ook

• De Grote Gracht is rijkelijk voorzien van historische gebouwen met bijzondere verhalen. Ook deze keer bevindt onze ‘verborgen parel’ zich in deze Maastrichtse straat, op huisnummer 76: de (fietsen)kelder.

• Since Hungary took over the rotating presidency of the EU Council on July 1st, its Prime Minister Viktor Orbán has embarked on a widely criticized peace mission for Ukraine, including meetings with leaders of Russia and China. This has led to much speculation about what the next six months of the...

• “We zijn pioniers van een nieuwe tak van engineeringwetenschappen, niet alleen voor Maastricht, maar voor de wereld.” Zegt Francesco Ferrari over de groep van dertien studenten, waaronder hijzelf, die in juli als eerste het bachelordiploma Circular Engineering kreeg.