Aanslagen Brussel

Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht is diep geschokt door de aanslagen in Brussel. Zo kort na de tragische gebeurtenissen in Parijs is nu het hart van de Europese gemeenschap getroffen door gruwelijke terreur. Namens de hele academische gemeenschap gaan onze gedachten uit naar de slachtoffers en hun naasten.

De activiteiten van de UM campus Brussel zijn tot nader order afgelast. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies voor Brussel afgekondigd, meer informatie hierover is te vinden op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/belgie

Het College van Bestuur
Prof. dr. Martin Paul
Prof. dr. Luc Soete
Dr. Nick Bos

Lees ook

• Maak je klaar voor de ultieme Europese verkiezingservaring! Op 29 april organiseren Studio Europa en Politico de derde editie van het Maastricht Debate, als opwarmertje voor de Europese Parlementsverkiezingen (6-9 juni).

• Hoe kan én moet de overheid reageren op de huidige lage deelname aan het vaccinatieprogramma? Is drang, of zelfs dwang te rechtvaardigen? Op die vragen geeft het boek Inducing Immunity? Justifying Immunization Policies in Times of Vaccine Hesitancy antwoorden.

• Wetenschappers van het MERLN-instituut van Universiteit Maastricht en van het Maastricht UMC+ zijn erin geslaagd om een embryostructuur van een menselijke eeneiige tweeling te kweken uit louter stamcellen, zonder een eicel of spermacel te gebruiken. Dankzij deze kweek zien wetenschappers nu voor het...