8ste editie van MeWeek 9-12 mei

Het grootste ondernemerschap-evenement in zijn soort in Nederland opent de deuren weer tussen 9-12 mei: de Maastricht Entrepreneurship Week (MeWeek). De 8e editie van MeWeek vindt plaats in het kader van het thema ‘Make your Move'. Het doel is deelnemers te inspireren om gedurfde initiatieven te nemen in de wereld van (sociaal) ondernemerschap aan de hand van een dynamisch programma:

  • inspirerende presentaties van meer dan 20 topsprekers
  • workshops over thema’s rond investeerdersbereidheid en crowdfunding 
  • de Innovator Challenge
  • de Limburgse finale van de Startup Pitch Competition van Get in the Ring
  • pitch presentaties en 3DeepDive workshops over 3D printing in het bedrijfsleven

Een van de hoogtepunten is de Innovator Challenge op woensdag 11 mei, waar ondernemende oplossingen worden gezocht voor complexe problemen. De focus ligt dit jaar op het helpen van lokale vluchtelingen met het opstarten van hun eigen onderneming. Vergelijkbaar met het concept van een hackaton brengt de Innovator Challenge creatieve en innovatieve studenten bij elkaar, die willen werken aan ‘the next big thing’.

De MeWeek wordt geheel georganiseerd door studenten, voor studenten en professionals met interesse en ambities op gebied van ondernemerschap.

Bekijk hier het volledige programma en info over tickets.
Bekijk de video en volg de officiële Facebookpagina voor updates.

Lees ook

  • Het DRIVE RM-consortium, met UM-hoogleraar Clemens van Blitterswijk als mede-aanvrager, ontvangt 37,5 miljoen euro binnen het prestigieuze SUMMIT-programma van NWO. De SUMMIT-beurs erkent samenwerking van wereldklasse, die hiermee verder versterkt kan worden. 

  • Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht ontwikkelt, in nauwe samenspraak met de decanen van de faculteiten, een instrument dat moet helpen om een goed onderbouwde inschatting te maken of en zo ja in hoeverre partners met wie we bestuurlijke samenwerkingen hebben in gebieden waar een...

  • Overweeg je de masteropleiding Epidemiologie aan de Universiteit Maastricht te volgen? Als student volg je een breed eenjarig programma dat continu streeft naar verbetering. Na het behalen van je diploma kun je je certificeren als Epidemioloog A en na het behalen van een PhD in Epidemiology bij de...