11 DKE-studenten in Nederlandse ‘Top 500 tech-talenten onder de 26’

De T500 brengt jaarlijks 500 uitzonderlijk getalenteerde jonge mensen bij elkaar, die allemaal werken in de Nederlandse digitale sector. De lijst van dit jaar – samengesteld door de organisatie van technologiecongres TNW – bevat drie alumni en acht studenten van het Department of Data Science and Knowledge Engineering (DKE). Eén van hen is Dirk Bongers, masterstudent Data Science for Decision Making en parttime data scientist.

“Ik ben heel ondernemend ingesteld”, zegt Dirk (24). Hij solliciteerde naar een plek binnen de T500 omdat hij graag andere jonge mensen uit de techwereld wil ontmoeten. Zijn speciale interesse gaat daarbij uit naar mensen uit andere werkvelden. “De T500 omvat meer dan alleen data scientists en ondernemers. Ook mensen uit de creatieve sector en de marketingwereld horen er bijvoorbeeld bij. Tegenwoordig kan je niet zonder elkaar. Het is belangrijk om met alle soorten velden samen te kunnen werken, je kan altijd wel iets van de ander leren.”

Deels masterstudent, deels data scientist

Nadat hij de bacheloropleiding Data Science and Knowledge Engineering afrondde, vervolgde Dirk zijn studie bij DKE als masterstudent Data Science for Decision Making. Daar stopte hij echter niet. “Sinds het begin van mijn masteropleiding, zo’n 2,5 jaar geleden, werk ik parttime bij het Heerlens bedrijf Mediaan. Als data scientist specialiseerde ik me daar in het begin vooral in deep neural networks en predictive analytics: voorspellen wat er gaat gebeuren in de toekomst. Daarnaast heb ik de kans gekregen om andere vaardigheden te ontwikkelen, zoals ondernemerschap en netwerken, en ben ik nu betrokken bij het werven van nieuwe klanten.”

Astronaut met beide benen op de grond

De T500 komt begin mei bij elkaar op de TNW-conferentie. “Ik kijk ernaar uit om iedereen beter te leren kennen”, zegt Dirk, “maar ik verheug me ook op het congres zelf.” Zijn ogen beginnen te glimmen. “Om bij de T500 te komen, moest ik een soort selectieprocedure doorlopen die lijkt op solliciteren. We werden daarvoor ook gevraagd naar onze idolen.” Dirk koos voor André Kuipers, een Nederlandse astronaut die 204 dagen in de ruimte doorbracht. Kuipers is één van de sprekers op het congres. “Wat hij heeft gedaan, zijn reizen, dat is iets heel speciaals. Maar de manier waarop hij erover vertelt… Het is misschien raar voor André Kuipers, maar hij doet dat heel down-to-earth. Dat vind ik erg leuk aan hem, en het is zo interessant om te horen over alle aspecten die bij ruimtevaart komen kijken.”

Op naar de sterren, en daar voorbij

Ruimtereizen zijn dan misschien ambitieus, maar Dirks toekomstplannen zijn dat ook. Vanwege de leeftijdsgrens is de T500 voor hem alleen volgend jaar nog maar binnen bereik. Geen probleem: “Zo langzaamaan probeer ik op mijn werk door te groeien naar de rol van team lead, het managen van andere data scientists, en ook mijn ondernemersgeest wil ik blijven ontwikkelen.”

Andere DKE studenten/alumni op de lijst

We feliciteren verder DKE-studenten Hristo Minkov, Floor Hegge, Zhecho Mitev, Valentin Calomme, Bruno Lubasher, Marwan Mansour, Christie Courtnage en onze alumni Iulia Feroli, Mateusz Garbacz en Ajkel Mino met hun plek op de lijst.

Lees ook

  • Kim Ragaert en de studenten van SublimeStone zijn de winnaars van de publieksprijzen die tijdens de verkiezing van de Ingenieur van het jaar werden uitgereikt. De winst en de nominatie van beiden, door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, laten zien dat de Universiteit Maastricht, en vooral de...

  • Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs nomineerde Kim Ragaert en de studenten van SublimeStone voor de prijs van beste ingenieur en beste studententeam van 2024. Beiden horen bij de laatste 3 finalisten in hun categorie. Wil jij ook dat de beste ingenieurs winnen, stem dan nu op UM!

  • Hoe repareer je een scheur in kalksteen, zoals mergel? Nou, vraag gewoon een paar bacteriën om het voor je te doen. Dit is in het kort het doel dat 11 studenten van de Universiteit Maastricht zichzelf stelden. Het lukte, ze eindigden in de top 10 van de beste undergraduate-projecten van de iGEM...