Jermain Kaminski (J.C.)

Uitgebreid profiel is alleen beschikbaar in Engels.

Jermain Kaminski is een universitair docent (UD) aan de School of Business and Economics aan de Universiteit Maastricht.

In zijn onderzoek combineert Jermain methoden uit machine learning en natuurlijke taalverwerking, met een specifieke focus op grote tekst-, audio- en videogegevens in het kader van ondernemerschap.

Een ander onderzoeksgebied richt zich op strategische besluitvorming met causale machine learning. Zijn werk, samen met co-auteurs, is gepubliceerd in tijdschriften zoals Journal of Business Venturing, Journal of Business Venturing Insights, Journal of Product Innovation Management, Small Business Economics, ACM Conference on Human Factors in Computing Systems, Harvard Business Review, en anderen.

Jermain studeerde aan de Universiteit van Witten/Herdecke in Duitsland en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de Verenigde Staten. Tijdens zijn verblijf aan MIT werkte hij als bezoekende student en onderzoeker bij het MIT Center for Collective Intelligence aan de Sloan School of Management en het MIT Media Lab. Jermain voltooide zijn doctoraatsstudies aan de RWTH Aachen University.

Hij is mede-oprichter en mede-voorzitter van de Causal Data Science Meeting (causalscience.org) en beheert de website voor de Academy of Management TIM Division.

Sinds 2023 is hij een gelukkige mede-ontvanger van de NWO Starter Grant (loterij).

Contact: j.kaminski@maastrichtuniversity.nl